„Köszönjük,
A lényeg

Bejelentette újraindulását Márki-Zay Péter

11/06/2023 10:45

| Szerző: Klubrádió

Jövőre ismét megméretteti magát Hódmezővásárhely polgármesteri székéért a 2022-es országgyűlési képviselőválasztások ellenzéki miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – jelentette be a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM).

Egy év múlva, 2024. június 9-én rendezik Magyarországon a polgármester-, és helyi képviselői választásokat – egy napon az európai parlamenti választásokkal.

Márki-Zay pedig ismét ringbe száll a posztért – tudta meg a Gulyáságyú Média. 2018 februárjában időközi választáson magabiztosan nyert, 16 százalékot verve kormánypárti ellenfelére, és 2019-ben is hasonló eredményt ért el a függetlenként induló, ám a Fidesz által támogatott kihívójával szemben.

A  tavalyi országgyűlési képviselőválasztásokon Hódmezővásárhelyen Márki-Zay 12 715 szavazatot kapott, míg fideszes ellenfele, Lázár János nagyjából kétszázzal kevesebbet, 12 517-et, ennek ellenére alulmaradt kormánypárti kollégájával szemben a Csongrád-Csanád, 4-es számú választókerületéért vívott közdelemben, és Lázár János lett a körzet országgyűlési képviselője – emlékeztetett a lap. Így minden bizonnyal nagy csata várható a 2024-es helyi önkormányzati választásokon is, és bár egyelőre egyetlen másik szervezet (beleértve a Fidesz-KDNP-t) sem jelentett be jelöltet a megyei jogú városban, az is elképzelhető, hogy ellenzéki kihívója is akad majd jövőre az MMM elnökének.

Márki-Zay-féle mozgalom azt is elárulta, hogy "a hamarosan bejegyzésre kerülő" Mindenki Magyarországa Néppárt "mindenképpen" egyedül méretteti meg magát a jövő évi Európai Parlamenti választásokon.

A listáról a következő hónapokban dönt a párt, így várhatóan az ősz elején tudnak majd nevekkel szolgálni.