„Köszönjük,
A lényeg

Márki-Zay: Lázár beismerte a zsarolást, le kell mondania

16/06/2023 21:14

| Szerző: Klubrádió

„Eddig is tudtuk, de Lázár János most be is ismerte, hogy ki miatt nem kapunk uszoda- és rezsitámogatást és ki miatt nem nyitott meg Hódmezővásárhelyen még a McDonald’s sem” – reagált Márki-Zay Péter az építésügyi miniszter csütörtöki megszólalására, miszerint ha jövőre újraválasztják a jelenlegi polgármestert, a város nem számíthat a kormány támogatására. (Márki-Zay nemrég bejelentette, hogy újraindul.)

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint Lázár súlyos vádakkal illette őt, a magyar demokrácia és jogállam történetében pedig szinte példa nélküli az, hogy egy hivatalban lévő miniszter kimondja és beismerje, hogy a rendszer zsarolásra és megfélemlítésre épül, emiatt pedig le kell mondania. Ráadásul a polgármester szerint Lázár egy „aberrált, migránsbetelepítő, egyre inkább fasiszta, sőt, náci ideológiát valló diktatórikus párt” tagja.

„Ha Kossuth Lajos, ha Rákóczi Ferenc, ha az ’56-os hősök, ha ’89-90 rendszerváltói mind nyugatról kértek segítséget ahhoz, hogy a korrupt diktatúrát lebontsák Magyarországon, akkor miért lenne szégyen és nem dicsőség az, hogy az MMM úgyszintén nyugati magyaroknak a támogatását kérte?” – helyezte történelmi kontextusba saját szerepét Márki-Zay Péter arra reagálva, hogy a kormány (ahogy legutóbb Lázár is) a választások óta „idegen érdekek kiszolgálásával” vádolja az ellenzéket amiatt, hogy külföldről több mint 4 milliárd forint érkezett az MMM-hez illetve különböző cégekhez a kapmányidőszakban (bár az MMM állítása szerint a pénzt nem az országgyűlési választási, hanem "információs" kampányra költötték).

Márki-Zay szerint egyelőre a titkosszolgálat se talált olyan bizonyítékot, ami cáfolná, hogy csak és kizárólag külföldön élő magyarok utaltak volna nekik, ő pedig soha nem kapott pénzt Soros Györgytől, nem úgy, mint Orbán Viktor.

A polgármester azt is elmondta, az ügy egyébként nem róla vagy a városról, hanem „a magyar szabadságról, jövőről, az önök gazdaságáról, jólétéről, egészségéről életéről vagy haláláról” szól.

(forrás: hvg.hu)