„Köszönjük,
A lényeg

Ismét Lázárnál a trafikkoncessziók – Megint

23/06/2023 10:30

| Szerző: Klubrádió

Jövő hét csütörtöktől Lázár János, a településfejlesztésért és településrendezésért is felelős építési és közlekedési miniszter feladata egyebek közt a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírása, elbírálása, a koncessziós szerződések megkötése, és a forgalmi adatok alapján ő döntheti el azt is, hogy egy településen ír-e ki pályázatot.

Csütörtök éjjel jelent meg a kormányrendelet, amely szerint június 29-től a településfejlesztésért és településrendezésért is felelős építési és közlekedési miniszter feladata bővül a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírásával, elbírálásával, a koncessziós szerződések megkötésével, és a forgalmi adatok alapján ő döntheti el azt is, hogy egy településen ír-e ki pályázatot – írja a hvg.hu. Ez Lázár János tárcája, így a jövőben végül ismét hozzá kerülnek a trafikkoncessziók.

2011-ben Lázár János ötlete volt az, hogy csak trafikokban lehessen cigit árulni, és a továbbiakban tiltsák ki minden más üzletből a dohánytermékeket. Most pedig megkapta azt a feladatot, hogy kidolgozza a dohányzással, illetve a dohánypiaccal összefüggő rövid és középtávú kormányzati stratégiát. Miután 2018-ban dohányzásügyi miniszterelnöki biztos lett, Lázár meghirdette a Füstmentes Magyarország programját, miszerint megtiltaná a 2020 után születőknek, hogy cigit vegyenek.