„Klubrádió
A lényeg

Mészáros mellett Tiborcz üzlete is megjelent a Hatvanpuszta melletti golfklubban

29/06/2023 09:15

| Szerző: Klubrádió

A Pannónia Golf & Country Club – mily meglepő – Hatvanpuszta szomszédságában található. 

Közel 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Hatvanpusztától néhány kilométerre fekvő Pannónia Golf & Country Clubban Tiborcz István cége, a BDPST Group, vette észre a Partizán Média.

A miniszterelnök vejének cége még május 18-án közölte honlapján, hogy a sportklubbal bővíti portfólióját, ami „illeszkedik a cégcsoport prémium kategóriás hotelekből és gasztronómiai egységekből álló portfóliójába, hozzájárulva a tőkebefektető holding dinamikus növekedéséhez”. Az alcsútdobozi, 20 hektáros területen fekvő klub tíz szobás, 18 szakaszos golfpályája, exkluzív étterme és rendezvény-helyszíne is van.

A Partizán Média hírlevele szerint a terület történelme sem elhanyagolható, ugyanis ahogy Hatvanpuszta, úgy ez a birtok is József nádoré volt. „Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt években Hatvanpusztával és ezzel a területtel együtt József nádornak már két egykori birtoka került közvetlenül az Orbán-családhoz” – írták.

Tiborcz és Mészáros nem először üzletel együtt, Orbán Viktor veje korábban az Appeninn Holding Zrt. 20 százalékát vette meg Mészáros Lőrinctől. Ez volt az első eset, amikor Mészáros tulajdonrészt adott át Orbán Viktor vejének. Ahogy a G7 írta akkor, „először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz”. Ugyanakkor az Appeninnél jóval szimbolikusabb a golfklubhoz kapcsolódó bevásárlás, hiszen ezzel Tiborcz a család fő projektjének mondható Hatvanpuszta-környéki uradalomban jelent meg – foglalt össze a 444.