„Klubrádió
Publicisztika
Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Elrontunk mindent, aztán győzünk – Selmeci János Fidesz-hírlevele

26/01/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

"Hiába a százötven éves barátság, a török elnök is hátba szúrt bennünket, így egyedül már csak mi akadályozzuk a biztonságunkat garantáló katonai szövetség bővítését, ami mellett érvként továbbra is csak annyit tudunk felhozni, hogy csúnya svédek."

2024. január 26. Esti gyors-részlet (2024.01.26. Selmeci János jegyzete)
03:37
00:00

Kedves Magyarok, elvtársak, éljen Viktor!

Remélem e heti hírlevelem is jó egészségben talál benneteket, bár a hírek öt-hat éves várólistákról szólnak, valójában alig másfél évről van szó, Karcsi párttársunk is megkapta végre a protézisét, a legközelebbi kongresszusra reméljük már el tud jönni, nehogy aztán necces legyen a főnök megválasztása. (Haha)

Arról, hogy kit kell gyűlölni, illetve lejáratni a Facebookon, majd jövő héten kaptok tájékoztatást, most engedjetek meg egy kis őszinteséget, mert nehéz idők járnak, az a rohadt magyargyűl… izé, utolsó szövetségesünk Robert Fico szép oroszpárti szavak után a csillagot is leígérte az égről az ukránoknak, rá aligha számíthatunk a Puty… izé, a szuverenitásért folytatott küzdelmünkben.

Hiába a százötven éves barátság, a török elnök is hátba szúrt bennünket, így egyedül már csak mi akadályozzuk a biztonságunkat garantáló katonai szövetség bővítését, ami mellett érvként továbbra is csak annyit tudunk felhozni, hogy csúnya svédek. Kérlek benneteket, hogy azt a Gulyás Mártonos iskolai demokráciás videót már ne nagyon emlegessétek, a Pistit annyira kinevette egy francia delegáció emiatt a múltkor, hogy azóta üzbég konzul akar lenni. A világon semmi hasznunk nem lett abból, amit csináltunk, de legalább elvesztettük a maradék szövetségeseinket, mert ki az a barom tényleg, aki a semmiért blokkol valamit, ami neki is és mindenkinek jó, csak Putyinnak rossz. (Erre nem kérek választ!!!) 

Itthon sem állnak túl jól a dolgok, a költségvetés minőségét azzal tudnám szemléltetni, hogy levelem mellé csatolom a harmadikos kisfiam egyik rajzát, elvileg egy kutya van rajta, de mint látjátok nyolc lába van, a feje pedig inkább Kövér Lászlóra emlékeztet. Apropó a házelnök úr is nagyon mérges, mert kénytelenek voltunk megemelni a tanárok fizetését, hogy legalább legyen aki vigyáz a gyerekekre, őket pedig nagyon rühelli, mármint a tanárokat és a gyerekeket is.

A kicsit nagyobb gyerekek nem mehetnek Erasmusra, a kutatók sem kapnak uniós pénzt, és hiába ígérünk lassan már ingyen jegyet a vasútra, szét fog esni az emberek alatt az egész, Lázár miniszter úr meg elszabadult kissé, és azzal ijesztgeti a külvárosiakat, hogy kétszer annyit kell majd fizetniük a HÉV-ekért.

Gazdasági növekedés sajnos idén sem nagyon lesz, tavaly sikerült annyira elszegényíteni a lakosságot, hogy semmit sem tudnak venni a boltban, minden objektív mutató szerint 2023-ban kormányoztunk a legrosszabbul, brutális adóemeléseket vezettünk be, az életszínvonal esés akkora, hogy nyugodtan lehetne Orbán-csomagozni, de hála a jó Istennek, és itt jön a nagy de, mégis minden a legnagyobb rendben van.

Mi sem értjük hogyan, hiszen jelöltünk sincs a fővárosban, mégis egyre esélyesebbnek látszunk, a budapesti kampányt járatritkítással robbantották be az idétlenek, vidékre nem mennek, Európáról nem mondanak mást, csak azt, hogy az szuperjó, Magyarország meg Mucsa, ez instant plusz öt százalék nekünk, a friss mérések szerint egyre kevesebben akarnak kormányváltást, az ellenzéki pártok összefognak, nem fognak össze, fene tudja, de legalább gyengülnek, teljesen mindegy, hogy mit barmolunk össze kormányzás címén, amikor az élelmiszerek ára a duplájára nő, kihívóink a műhús betiltása ellen tiltakoznak.

Vagy kihívnak minket bokszolni. Esküszöm, az egyik ellenzéki srác kihívott minket bokszolni. Ezen még főnök is röhögött, pedig ő is utálja, hogy fizetésemelést kellett adni a tanároknak.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. január 26-ai adásában hangzott el.