„Támogassa
Publicisztika
Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Testvéri vizit – Szénási Sándor jegyzete

A lebírhatatlan kíváncsiság és határt nem ismerő kukkolásvágy ma is jellemzi az oroszokat, nincs ebben semmi rossz, az SZVR, az FSZB, a GRU számára a magyar politika titkai közötti matatás csak olyan, mint a beszabadulás a moszkvai GUM áruház gyerekosztályára.

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Egy merénylet és a felelősség – Selmeci János jegyzete

Említsük meg itt a baloldali háborúpártizó miniszterelnököt, akinek még a politikai szövetségesét (barátját) ért szörnyű támadás után sem jutott eszébe, hogy neki az országával is, nem csak a pártjával van dolga, és tisztelet persze azoknak, akik az emberség, az összetartás hangján szólaltak meg, és gondolkozzon el picit mindenki, aki akár egy pillanatig bárkinek a halálát kívánta.

Élőkép – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Élőkép – Józsa Márta jegyzete

Mintha kiment volna mifelénk az élőkép a divatból, elmosta a rendszerváltás, vagy a korszellem, ki tudja. Bár a stadionok világa mintha még őrizné a tömegkultúra e nagy találmányát. Amelyet nagyon sokan állítanak elő sok-sok monoton gyakorlással, kevesek kedvéért.

Vetemedés – Dési János jegyzete
Publicisztika

Vetemedés – Dési János jegyzete

Egy minisztériumi dolgozót kirúgtak, mert megosztott egy mémet, egy fotómontázst, amely Nagy Márton minisztert (ár)sapkában ábrázolja. A mi kis házi használatú III. Richárdocskánk, a Nagy Vidnyánszky szintén nem vetemedne, arra, hogy elhallgattasson bárkit, éppen csak kicsúszott a száján, amikor az ország egyik vezető művészét penderítette ki a homokozójából, hogy tíz évig tűrte, hallgatta, Udvaros Dorottya miket mond.

Arató András: Farkasokkal dacoló

16/04/2023 07:58

| Szerző: Arató András

Mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot?  Amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia?

Mindenfajta berzenkedést megelőzve jelentem, aláírtam a petíciót az ordas elleni bunkó, csekonicsos gaztett elkövetőjének felelősségre vonása érdekében, megjegyezve, hogy ebben az esetben sem helyeslem a bírósági ítélet befolyásolását. Már csak azért sem, mert honunk egy másik polgárának büntetlenség adatott egy ártatlan tehén elleni gyilkos merénylet esetében. Kétharmados büntetlenség. Nem osztom az előzetes aggodalmakat, mert a farkasgyilkosság politikailag semleges tett, még az sem kizárt, hogy a bíróság a bizonyítékok, tanúvallomások és jogszabályok mérlegelésével hoz döntést az orv-vadász ellen, elvégre nem frekvenciapályázatról, egyházi státuszról, vagy adó-átértelmezésről van szó. Megkapja méltó büntetését az elkövető, hacsak nem bizonyítja, ő valójában a nemkívánatos migráció, a nemfehér nemkeresztény toportyánok ellen, a fajtakeveredés megakadályozása érdekében lépett fel.

 
Ezt a példányt még a NER hajnalán, 2010 május 30-án kaptuk lencsevégre Veresegyházon.
 
 Fotó: Arató András
 

De mi lesz a Lánchíd Palotával, miután honunk kilépett a Nemzetközi Beruházási Bank kötelékéből? Visszakérjük az ajándékot, amit a magyar adófizetők nagyvonalú közössége adományozott a szovjet nertársaknak? Подарок-ot visszavenni nem elegáns dolog – ám joggal kérdezhetjük: amúgy hova lett itt az elegancia?

Mégsem kell aggódni, hiszen nem arról van szó, hogy honunk éber vezetői egy agresszív háborút folytató nagyhatalom működésképtelen pénzintézetéből vonnák ki hazánkat, megszüntetendő egy kémközpontot. A bankkal minden rendben lenne, csakhogy „a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette”, vagyis:

„A kormány megtárgyalta a kialakult helyzetet és megállapította, hogy bár a Nemzetközi Beruházási Bank Kelet-Közép Európában fontos fejlesztési szerepet játszott, a kivetett amerikai szankciók következtében a bank működése értelmét vesztette. Ezért a kormány visszahívja a Nemzetközi Beruházási Bankban tisztséget betöltő, a magyar állam által delegált személyeket, valamint kilép a nemzetközi pénzügyi szervezetből”.

Nos, ha kormányfőnk barátja mégis azt kívánja, megvásárolja azt a kis házikót a Család piaci áron, vissza nem térítendő állami támogatásból.

Látszólag nem függ össze a két ügy, ám vegyük észre a farkas veszélyességét, hiszen róla, szemben az ártatlan bankkal, kiderült, nyomkövető van rászerelve, tehát nyilvánvalóan kémkedés szándékával lépte át illegálisan hazánk határát. És minthogy nyugat felől érkezett, lebuktatta a kémtetőjét, a Hanyatlót. Talán mégis hasznosabb lett volna élve elfogni, mert a nyomozók keresztkérdéseinek súlya alatt megtörve többet elárulhatott volna a megbízója szándékairól. Például információkat próbált szerezni a világ leghatékonyabb egészségügyi és közoktatási rendszeréről, mert saját ötlet híján teljesen elvesztette a versenyképességét. Vagy hazánk egyedülálló szárazelem gyártását akarja feltérképezni. Ezt most kivédtük, de éberség, nertársak, az ellenség nem alszik, aki medvét lát búvárruhában, azonnal jelentse a legközelebbi rendőrőrsön.

Most már mindegy, nem vonom vissza az aláírásomat a petícióról, majd a következő szőrös vándorkém ügyében óvatosabb leszek.