„Klubrádió
Szabadság Klub
Bodnár Zoltán: A szaniterkirály bölcsességei
Szabadság Klub

Bodnár Zoltán: A szaniterkirály bölcsességei

Nem értenek hozzá, hiszen nem látták, amit "makrogazdasági nézőpontból" látniuk kellett volna, s amit Parragh meg az Iparkamara már 2019-ben látott, hogy tudniillik elindult egy inflációs nyomás, a nyersanyagárak, a zöld átállás, stb., s abban a pillanatban, ha elindul egy erőteljesebb kereslet, az föl fogja hajtani a inflációt.

Jeszenszky Géza: Történelmi párhuzamok
Szabadság Klub

Jeszenszky Géza: Történelmi párhuzamok

"Az agresszort sosem szabad békítgetni, a béke érdekében beletörődni a nemzetközi jog megsértésébe. Nagyon erős a történelmi párhuzam: München, Hitler prágai bevonulása, Lengyelország lerohanása,  most pedig Grúzia, Krím, Ukrajna."

Arató András: Egy mondat Karikó Katalin Nobel-díjának margójára
Szabadság Klub

Arató: Egy mondat Karikó Nobel-díjának margójára

"...  igaz ugyan, hogy a legnagyobb tudományos díjban részesülő tudósok főműveinek a címét sem szavanként, sem összességében nem értjük, és ez többnyire így van rendjén, hiszen ha értenénk, magunk is fölfedeztük volna azt a kis izét, elvégre egy egyszerű gázszerelőnek vagy csempekufárnak éppúgy joga van a zsenialitáshoz, mint egy kiskunhalasi asszonyságnak – jó, legyen kisújszállási, valóban nem mindegy, ám a lényeg az asszonysági lét..."

Gábor György: A magyar korrupció mitológiája
Szabadság Klub

Gábor György: A magyar korrupció mitológiája

"A pompásan és úri kényelemmel ellopható eurómilliárdok időszakának lassú végéhez közeledve a tolvajok apropóján nem feledkezhetünk meg Autolükoszról (szépen csengő és roppant kifejező nevét önfarkasként fordíthatnánk), szóval a fogyatkozó pénzek híján rejtekükből lassan-lassan előbúvó önfarkasokról, akik a pénz fogytán immár egymásnak lesznek farkasai."

Jeszenszky Géza: Magányosan
Szabadság Klub

Jeszenszky Géza: Magányosan

Látva a képeket a magyar miniszterelnök magányosságáról, amikor az EU vezetői nagy ovációval fogadják Zelenszkijt, de OV tapsolás helyett a cipőjét nézi, el kell gondolkodni azon, hogy lett ilyen magányos? Az Európai Tanács ülései szünetében ki akar vele barátságosan beszélgetni, akár semmiségekről? Már a magyar-lengyel barátságnak is vége – de biztosan nem örökre.

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz
Szabadság Klub

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz

Le Pen a kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztában? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője!

Arató András: Dávid fxsza

30/03/2023 12:12

| Szerző: Arató András

Egy floridai iskolából elcsapta a helyi KLIK a tanárt, aki művészettörténet órán bemutatta Michelangelo Dávidját. Hála a szépen fejlődő közoktatási rendszerünknek, nem állhat elő hasonlóan botrányos helyzet.

Egy floridai iskolából elcsapta a helyi KLIK a tanárt, aki művészettörténet órán bemutatta Michelangelo Dávidját úgy, ahogy van, anélkül, hogy az inkriminált márvány-részletet egy fügefalevél oltalma alá helyezte volna. A faragvány kifogásolt eleme nyilvánvalóan a parittya lehet, ami az arra éretlenek kezébe kerülve balesetveszélyes, sőt, szélsőséges esetben halált is okozhat, ilyképpen megváltoztathatja a történelem menetét, dinasztia alapítását vonhatja maga után. Utóbbihoz persze a királlyá válását megelőző időben ábrázolt férfiembernek a csúzlin kívül más szerszámára is szüksége volt.

Homo sapiens sapiens. E hatalmas méretű halmaznak a néhai Dávid és Salamon nevű fia, továbbá Michelangelo Buonarotti éppúgy alkotó eleme, mint a Tallahassee Classical School derék direktora. Hazánkban, hála a szépen fejlődő közoktatási rendszerünknek, nem állhat elő hasonlóan botrányos helyzet. A gyermekeink testi-szellemi fejlődését terelgető tanárember még véletlenül sem vonhat be az óra menetébe olyan botrányos elemeket, amiket a belügyminiszter nem hagyott jóvá, vagy írt elő.

Jegyezzük meg, nehogy később balhé legyen belőle, hogy Párizsban a Rodin nevű pornográf szobrásznak a Gondolkodó című öntvénye is egy tök pucér férfiembert ábrázol.

Dávid-szobor, Dávid, Michelangelo fügefalevél
 
Dávid-szobor részlet és jelképes fügefalevél
 
Fotó: Arató András
 

Na, így már megnézhetik a kiskorúak is!