„Hírek
Szabadság Klub
Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken
Szabadság Klub

Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken

Annak idején, Rákosi Mátyás születésének 60. évfordulóján az Operaházban rendezett ünnepségen Dobi István a beszédét azzal kezdte, hogy a nagy ünnep fényét azon nyomban igyekezett kozmikus magasságokba emelni, s rétori bravúrral mindjárt az első mondatában, internacionalista auftaktként és nemzeti antréként, mintegy dialektikusan, továbbá leheletszerű eleganciával kifejezve a politikai miheztartás halkan, ámde annál határozottabban javasolt és támogatásról biztosított ösvényét, felhívta a figyelmet arra, hogy Rákosi elvtárs születésnapja növeli hálánkat és hűségünket a nagy felszabadítónk és támaszunk, a testvéri Szovjetunió és a hatalmas Sztálin iránt.

Csillag István: Tízévente
Szabadság Klub

Csillag István: Tízévente

"A szépen, nemesen és választékosan élő Orbán-elitnek Orbán nyomdokaiba lépve el kell jutnia a közpénz magáncélra való felhasználásától (sikkasztás), az ellenfél ellenséggé nyilvánításáig, majd a közösen elfogadott szabályok saját személyes érdekeikre írásától az idegen érdekek gátlástalan kiszolgálásáig."

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag
Szabadság Klub

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag

A tanulás zsidó hagyományából átvett újszerű elemmel jelentkezett a Corvinus Egyetem és a miniszterelnök saját lábán álló és a saját férjének cégét képviselő Orbán Ráhel. A család, Ráhel és István a zsidó sávuot elsőrendűen fontos üzenetét közvetítették, amelynek készséggel biztosított helyet a Corvinus Egyetem.

Holoda Attila: Kinek lesz erre energiája?
Szabadság Klub

Holoda Attila: Kinek lesz erre energiája?

Ha diplomáciai toporzékolásból, felesleges hangulatkeltésből és vétófenyegetésből energiát lehetne termelni, akkor talán már régen a világ energiaexportőrei közé tartozhatnánk, ám a szomorú valóság az, hogy dumából, magánrepülős rongyrázásból és hepciáskodásból nem lesz több energiánk most sem.

Gábor György: A mi kis keresztény-nemzeti darálónk
Szabadság Klub

A mi kis keresztény-nemzeti darálónk - Gábor György publicisztikája

Pártunk és Maffiánk helyesen teszi, ha ledarálja a lélegeztetőgép dokumentumait, s velük minket, a mi munkánkat, adónkat és összespórolt pénzünket, mert autópálya-matrica ügyben 63 év múltán is hősiesen, bátran, elszántan és öntudatosan reklamálunk, ám ha ledarálják többszáz milliárd forintunkat, az senkit sem zavar, azért nem emeljük föl a hangunkat, nem reklamálunk, nem küldjük el őket oda, ahová leginkább tartozónak gondoljuk mindüket, hanem szépen és fegyelmezetten négyévenként újraválasztjuk őket.

Arató András: Dávid fxsza

30/03/2023 12:12

| Szerző: Arató András

Egy floridai iskolából elcsapta a helyi KLIK a tanárt, aki művészettörténet órán bemutatta Michelangelo Dávidját. Hála a szépen fejlődő közoktatási rendszerünknek, nem állhat elő hasonlóan botrányos helyzet.

Egy floridai iskolából elcsapta a helyi KLIK a tanárt, aki művészettörténet órán bemutatta Michelangelo Dávidját úgy, ahogy van, anélkül, hogy az inkriminált márvány-részletet egy fügefalevél oltalma alá helyezte volna. A faragvány kifogásolt eleme nyilvánvalóan a parittya lehet, ami az arra éretlenek kezébe kerülve balesetveszélyes, sőt, szélsőséges esetben halált is okozhat, ilyképpen megváltoztathatja a történelem menetét, dinasztia alapítását vonhatja maga után. Utóbbihoz persze a királlyá válását megelőző időben ábrázolt férfiembernek a csúzlin kívül más szerszámára is szüksége volt.

Homo sapiens sapiens. E hatalmas méretű halmaznak a néhai Dávid és Salamon nevű fia, továbbá Michelangelo Buonarotti éppúgy alkotó eleme, mint a Tallahassee Classical School derék direktora. Hazánkban, hála a szépen fejlődő közoktatási rendszerünknek, nem állhat elő hasonlóan botrányos helyzet. A gyermekeink testi-szellemi fejlődését terelgető tanárember még véletlenül sem vonhat be az óra menetébe olyan botrányos elemeket, amiket a belügyminiszter nem hagyott jóvá, vagy írt elő.

Jegyezzük meg, nehogy később balhé legyen belőle, hogy Párizsban a Rodin nevű pornográf szobrásznak a Gondolkodó című öntvénye is egy tök pucér férfiembert ábrázol.

Dávid-szobor, Dávid, Michelangelo fügefalevél
 
Dávid-szobor részlet és jelképes fügefalevél
 
Fotó: Arató András
 

Na, így már megnézhetik a kiskorúak is!