„Klubrádió
Hetes Stúdió

Viktor! Putyinnal még mindig jóban vagy, vagy az egy nagyon gázos történet? – Neuman Gábor jegyzete

13/08/2022 15:03

| Szerző: Neuman Gábor/Klubrádió

"A bajban derül ki, hogy ki az igazi barát. Akkor most a lengyelek nem igazi barátok??? Az amerikaiak meg igazi barátok? Mi a helyzet az oroszokkal? Viktor! Putyinnal még mindig jóban vagy, vagy az egy nagyon gázos történet? Ellenzék??? Most van, vagy nincs? Önök mit gondolnak erről? Van olyan politikai erő, amelyik képes odaállni Orbán elé, ha nemcsak a fákat akarja kivágni, hanem a belepofázó fejeket, meg a Gyurcsányt?"

2022. augusztus 13. Hetes Stúdió-részlet (2022.08.12. Neuman Gábor jegyzete)
02:37
00:00

Irány a pánik! Minden adott, hogy jól összevesszen mindenki mindenkivel, és ami eddig simán ment, most már akadozzon, sőt felboruljon. Habár egy háború, és egy jól fölhizlalt válság alkalmas minden kapkodásra, meg aztán itt van a nyár, ami talán meggyőzött minden kétkedőt, hogy van olyan, hogy globális felmelegedés, és aminek ez a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tája az áldozatául eshet. Kérdezzék meg a Bács megyei gazdákat, hogy lehet-e a kukoricát címerezni, vagy, hogy mivel fogják etetni az állataikat! De a földektől jó távol, itt a fővárosban is teret nyert az elmebaj. Még a kutyákra is átragadt ez a feszültség, és akik eddig jóban voltak, azok vicsorogva széttépnék a másikat. De semmiben sem különböznek gazdáiktól, akik, igaz nem esnek neki egymásnak, csak utálkoznak, és bajusz alatt mormolnak csúnya dolgokat. A piacokon is vigyázni kell, hogy kinek, mit mondunk, mert könnyen utálatos, undok, nem kívánatos vásárlókká válhatunk.

Ami itt a legjobban hiányzik, az a tolerancia, és a másik szeretete, vagy inkább az emberszámba vétele. Példaadónk, a kancellár – illetve a miniszterelnök –, Orbán úr meg rátesz egy lapáttal. Ahelyett, hogy „nyugodt erőként” (emlékeznek még erre?) megfontoltan döntene a legfontosabb kérdésekben, hazardíroz, és kapkod. Ha nincs elég fa fűtésre, akkor vágjuk ki a fákat, vagy ha nincs elég üzemanyag, dolgozzunk többet és lesz. Ha a katások túl jól érzik magukat, akkor stop kata, ha a tanárok rumliznak az alacsony bérek miatt, nyaraljanak a Balatonon helyette, majd az Unió megoldja, vagy sem. Tusnádfürdőn is hangoztatta, hogy mi ki akarunk maradni mindenből, mert csak. Oldja meg az Unió, az Ukrajna, az Amerika, meg az Oroszország a problémákat.

A bajban derül ki, hogy ki az igazi barát. Akkor most a lengyelek nem igazi barátok??? Az amerikaiak meg igazi barátok? Mi a helyzet az oroszokkal? Viktor! Putyinnal még mindig jóban vagy, vagy az egy nagyon gázos történet?

Ellenzék??? Most van, vagy nincs? Önök mit gondolnak erről? Van olyan politikai erő, amelyik képes odaállni Orbán elé, ha nemcsak a fákat akarja kivágni, hanem a belepofázó fejeket, meg a Gyurcsányt?

Nincs!

Hogy mi van? Van még némi benzin, még van nyugdíj, meg még kenyér is kapható, és még van pár napunk ebből a csodálatos nyárból, amelynek kánikuláira mindig emlékezni fogunk, hogy aztán nekivághassunk az ősznek, meg a télnek.

Neuman Gábor jegyzete a Hetes Stúdió 2022. augusztus 13-i adásában hangzott el.