„Klubrádió
A lényeg

Karácsony döbbent csodálattal figyeli Orbánékat

12/08/2022 14:03

A júniusi államosítás után most újabb közterületeket vesz el a kormány a fővárostól, többek között azt az utcát is, ahol a Városháza áll. Karácsony Gergely már korábban is tiltakozott a lépés ellen, és pert helyezett kilátásba.

A kormány mostani rendelete után a főpolgármester csodálkozását fejezte ki, hogy miközben "évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, milliók szoronganak a hamarosan érkező energiaszámláik miatt, sok-sok ezer családnak okoznak gondot az iskolakezdés költségei, a tanárok sztrájkra készülnek, mert már végképp elegük van, ellátási gondok a benzinkutakon, kisvállalkozók tízezreinek okoznak bizonytalanságot az adóemelések, éppen felélik a jövőt azzal, hogy tarvágásra ítélik az erdőinket, a magyaroknak járó uniós pénz pedig továbbra sem érkezik" a kormány azzal van elfoglalva, egy "éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül, a legelemibb tájékoztatási kötelezettséget is mellőzve terek után most utcákat vesz el a fővárostól".

Karácsony szerint ezeket a köztereket aztán a kormány "odaadja az V. kerületnek, amelynek ingatlanhasznosítási gyakorlatát úgy szokták jellemezni: a Rogán-modell".