„Klubrádió
Azt beszélik

Tiltakozás egy konténerváros ellen, 200 éves színház és egy második generációs NER-ifjú

1/09/2023 12:21

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

A Polgár belterületére tervezett konténerváros ellen tiltakozók; 200 éves miskolci színház és egy második generációs NER-ifjú, aki már nemcsak Pétervásárán, Egerben is városi cégvezetőként szolgálja a közt kimagasló fizetésért. Ezekről hallhattak az Azt beszélik szeptember 1-jei adásában.

2023. szeptember 01. Azt beszélik (2023. szeptember 01., péntek 15:00)
22:41
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt beszélik szeptember 1-jei adásának megállói a Hajdú-Bihar megyei Polgár, az Eger környéki Pétervására és Miskolc voltak.

Nem múlik el nap anélkül, hogy valahol ne akarnának egy akkumulátorgyárat vagy más környezetszennyező ipari létesítményt telepíteni. Hogyan változik meg a település, ha mondjuk egy konténervárost telepítenek a belterületére? Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól Polgár történetéről számolt be, ahol debreceni és nyíregyházi beruházásokhoz gyártanak majd betonelemeket. A városvezetést eredetileg vendégmunkások tömeges érkezéséről is értesítették, de a Synergy Construction Hungary Kft. legutóbb azt közölte, nem terveznek konténervárost a településen – írta a Debreciner.

Letették a Mol poliol üzemének alapkövét Tiszújvárosban
 
A Synergy Construction Hungary Kft. által felhúzott mobil lakópark Tiszaújvárosban, 2019-ben.
 
Fotó: MTI/Vajda János
 

Weil Zoltán Egerből, az egriszin.hu-tól egy iskolapéldát mesélt el arról, hogy hogyan kerül az immár második generációs NER-ifjak kezébe minden, ahol csak pénz van. Pétervására fideszes polgármesterére és fiára korábban Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő is felfigyelt: Eged Renátót apja egymilliós fizetésért és havi 3000 Km-es autóhasználatért tette cégvezető állásba – emlékeztetett az Egriszín. Nemrég pedig az egri Városgondozás kft. élére választották...

Hadházy többször is járt Pétervásárán, megnézett egy 50 millió forintnyi európai uniós forrással támogatott szálláshelyet is, ahol turisták helyett Eged István polgármesterrel találkozott.

Bethlen Tamás a borsod24.hu-tól pedig a most kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház születésnapjáról számolt be, ami a város és a környék, és egyáltalán: a magyar kultúra ünnepévé vált.

A teljes adást visszahallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2023. szeptember 1. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő-asszisztens: Lehoczky Mirjam