„Klubrádió
Azt beszélik

Egy jáki pedagógus hozzájut a túlórapénzéhez, a per precedenst teremthet

12/05/2023 12:18

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

A május 12-i Azt beszélikben szó volt az újabb debreceni akkugyárról, az új recski bányáról, amit egy NER-közeli cég nyit meg és egy jáki pedagógusról, aki pert nyert a szombathelyi tankerülettel szemben, a döntés több ezer pedagógust érinthet.

2023. május 12. Azt beszélik (2023. május 12., péntek 15:00)
23:12
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
A május 12-i Azt beszélik megállói Debrecen, Recsk és Ják voltak.

Debrecen a héten újra sokat szerepelt a hírekben, a kormány tizenkilencre lapot húzott és a újabb kínai akkumulátorgyárat akar építeni. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre szokás szerint ezúttal sincsenek megnyugtató, sőt semmilyen válaszok. Az akkumulátor-beruházásokról folyamatosan beszámoló Polgár-Tóth Tamás, a debreciner.hu újságírója mesélt a fejlemények helyi lecsapódásáról.

Eger környékén, Recsken új bányát nyit egy, nem meglepő módon NER-közeli cég. Az eset még akkor is állatorvosi lóként nézhető, ha nem biztos, hogy ennek a beruházásnak nem lehet megtalálni az észszerűségét. Erről Weil Zoltán, az egriszin.hu újságírója beszélt.

Recsk bánya felmérés bányász
 
Recsk,2014. január 17. Rekultivációs munkaterület a Katalin-táróban a Recsk I. bányatelken. A recski ércbányát, ahol az 1970-es években 1300 ember dolgozott, 2000-ben zárták be.
Fotó: Komka Péter
 

Szombathely környékéről, Jákról egy jó hír érkezett a pedagógusoknak: pert nyert egy pedagógus, és megkaphat egy ésszerűtlen rendelet miatt elveszített járandóságot. Az eset precedens is lehet – mondta Józing Antal, a nyugat.hu szerkesztő-újságírója.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Azt beszélik
2023. május 12. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta