„Klubrádió
Azt beszélik

Kinézünk a buborékból: miről beszélnek Pécstől Miskolcig?

17/03/2023 10:03

| Szerző: Klubrádió/Józsa Márta

Március 17-től Azt beszélik címmel új műsor indul a rádióban: vidéki független szerkesztőségek jelentkeznek be helyi történetekkel, minden pénteken 15:00-tól. Rengetegen kiváncsiak volnának mi történik Pécstől Szombathelyig, Veszprémtől Miskolcig, kik a helyi kiskirályok, miről beszélnek, hogyan gondolkodnak a közügyekről az emberek. Ezért fontos hétről hétre szót ejteni minderről, és bevonni azokat az ott dolgozó kollégákat, akik sokszor magányosan küzdenek az elnémítás ellen.

Azt beszélik – műsor azoknak, akik szeretnek tágabb környezetükről is tájékozódni.

Ugye emlékeznek arra, hogy tavaly a választások után mennyien megdöbbentek azon, hogy buborékban élnek? Hogy van egy ismeretlen Magyarország, amely másként viselkedik, mint ahogy azt a fővárosból sokszor elképzelik.  Az is tapasztalható, hogy Miskolcon sem világos, mi történik Győrött és így tovább. Pedig rengetegen kiváncsiak volnának hol kik a helyi kiskirályok, miről beszélnek, hogyan gondolkodnak a közügyekről az emberek.

Sokat tanulhatnánk egymástól, hiszen ugyanazokkal a gondokkal kell szembenéznünk a szabad sajtó problémáitól a pedagógusok helyzetéig, vagy mondjuk az akkumulátorgyárakig. Szóval jó lenne, ha többet tudnánk egymásról, arról, hogy hol mit beszélnek. Hallani fogják: a helyzetek eltérőek ugyan, de meglepően sok helyen közösek a gondok.

Ezért fontos hétről hétre szót ejteni minderről, és bevonni azokat az ott dolgozó kollégákat, akik sokszor magányosan küzdenek az elnémítás ellen. 

Az első adásban Pécsről Babos Attila, a Szabad Pécs főszerkesztője, Miskolcról Bethlen Tamás, a Borsod24 munkatársa, Szombathelyről Szilágyi József, a Nyugat.hu újságírója, Veszprémből pedig Lékó Sándor, az Ajkai szó főszerkesztője jelentkezik be.

Jövő héten folytatjuk barangolásunkat, várjuk Önöket, elvégre a szabad Magyarország hangjairól, gondolatairól lesz szó. 

Azt beszélik
2023. március 17., péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta