„Köszönjük,
Azt beszélik

Csontvázak esnek ki a szekrényből Taszáron, Szegeden és Kecskeméten

16/06/2023 12:42

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Vannak kínos vagy reménytelennek tűnő ügyek, amelyekről már-már megfeledkeznénk, aztán mégis kipotyognak a szekrényből. A Kaposvár melletti Taszáron ilyen a NATO-légibázis további sorsa, Szegeden a Modern Városok Program be nem teljesített ígéretei, Kecskeméten pedig egy, az önkormányzati gazdálkodást és a sportolók kifizetését érintő bűnügy. Az ország ügyeiről szólt az e heti Azt beszélik!

2023. június 16. Azt beszélik (2023. június 16., péntek 15:00)
23:01
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta

A június 16-i Azt beszélik helyszínei Taszár, Szeged és Kecskemét voltak.

Néha reménytelennek tűnő ügyek kerülnek előtérbe, olyanok, amelyekről megfeledkezni voltunk hajlamosak. Pénteken három olyan történetünk volt, amelyek csontvázként estek ki a szekrényből.

A Kaposvár melletti Taszáron a délszláv háború idején stratégiai fontosságú NATO-repülőtér hasznosítása régóta elhallgatott téma, most pedig attól tartanak, hogy valami olyan célra használják majd, ami éppen senkinek sem kellene. Erről Huszka Imre, a kapost.hu szerkesztője számolt be.

 
Taszári légibázis
 
Forrás: Wikipédia
 
 

A miniszterelnök még 2017-ben, a választási kampány hevében sok mindent ígért Szegednek a Modern Városok Program kereteiben, hogy ebből mi volt reális, mi valósult meg és mi nem, arról Bod Péter, a szeged.hu munkatársa mesélt.

Orbán Viktor Szegeden
 
Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László (MSZP) polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodás aláírása után tartott sajtótájékoztatón a szegedi városházán 2017. január 30-án.
 
Fotó: MTI/ Ujvári Sándor
 

Kecskeméten pedig egy, már majdnem elfelejtett, a KSE Kft. nevű önkormányzati cég gazdálkodásáról szóló bűnügyben történt előrelépés. Több mint 10 éve pattant ki: a 2009-ben létrehozott, helyi sportcsapatokat működtető cég névleg minimálbérért foglalkoztatta a játékosokat, a javadalmazás nagyobb része pedig zsebbe ment. Nemrég, 2023 májusában született meg az elsőfokú ítélet. Erről Hraskó István, a kecsup.hu újságírója tudósított.

 
Azt beszélik
2023. június 16. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta