„Klubrádió
Azt beszélik

Egerben nincs pénz turizmusfejlesztésre, pedig a lakosság 30-40 százaléka függ az iparágtól

9/06/2023 13:00

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Debrecenben a diákok nem hagyják magukat, Pécsett a kormánypárt már javában szervezi a jövő évi önkormányzati választásra azt a jelöltet, aki visszaveheti a várost a jelenlegi ellenzéki vezetéstől, Egerben pedig nem jut pénz turizmusfejlesztésre. Ezeket a témákat járja körbe az Azt beszélik június 9-én.

2023. június 09. Azt beszélik (2023. június 09., péntek 15:00)
23:30
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Debrecen, Pécs és Eger voltak a június 9-i Azt beszélik helyszínei.

Ősszel az akkumulátorgyárak kérdése mellett a legforróbb téma a tanárok és diákok tiltakozása volt a cívisvárosban. A télen aztán utóbbi megmozdulások lecsendesedtek, nemrég viszont újraalakult az Egységes Diákfront (EDF) debreceni szervezete. A június 1-jén tartott országos tüntetéshez a városban is csatlakoztak, 400-500 ember vett részt az eseményen. Erről mesélt Polgár-Tóth Tamás, a debreciner.hu munkatársa.

Pécsnek váltakozó időszakai voltak, már ami a polgármesterek politikai színezetét illeti. A kormánypárt már javában szervezi a jövő évi önkormányzati választásra azt a jelöltet, aki visszaveheti a várost a jelenlegi ellenzéki vezetéstől. Itt más előjellel nagy a tét mint, amikor arról beszélünk, ki mer elindulni egy fideszes városvezetővel szemben. Az országban kétharmad van, de ki vállalja, hogy visszaszerez egy megyeszékhelyt a Fidesznek? Babos Attila, a szabadpecs.hu újságírója beszélt arról, mi látható egy évvel a választás előtt.

 
Péterffy Attila, Pécs független polgármestere
 
Forrás: Péterffy Attila Facebook-oldala
 

Eger az ország egyik turisztikai központja, az egri vár sokáig volt, sőt talán ma is a leglátogatottabb hazai műemlék. Mégsem jut pénz fejlesztésre, turisztikai marketingre, miközben a helyiek 30-40 százaléka közvetlen vagy közvetve ebből az iparágból él. Weil Zoltán az egriszin.hu újságírója mondta el a részleteket.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattinva hallgathatják meg. Címlapi kép: Egri látkép, forrás: pxfuel

Azt beszélik
2023. június 9. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta