„Köszönjük,
Azt beszélik

Elszomorító szörnyeteg lett a város büszkeségéből Szolnokon

30/06/2023 13:24

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Szolnoki Tisza, szombathelyi Savaria, miskolci Avas és a többiek – képeslapokról, netán személyes élményekből is ismerhetik őket. Városaink ikonikus szállodái éppen ott rohadnak a központokban. Czapkó Dorottya a szolnoki, Józing Antal a szombathelyi, Bethlen Tamás pedig a miskolci helyzetről mesélt.

2023. június 30. Azt beszélik (2023. június 30., péntek 15:00)
22:43
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt Beszélik június 30-i állomásai Szolnok, Szombathely és Miskolc voltak.

A helyi vezetés egyik legnagyobb baklövésének tartja a szol24.hu főszerkesztője, hogy magánkézbe adták a Tisza Szállót. Ebben található Szolnok egyetlen termálfürdője is, amit most nem lehet látogatni. Czapkó Dorottya mesélte el, hogyan lett a város büszkeségéből látványra egy elszomorító szörnyeteg.

Korábbi képek a Tisza Szállóról.

Ha Szombathelyen járva arról érdeklődünk, hogy milyen épületet érdemes megnézni, 99 százalék, hogy a Savaria Szállót említik. Aztán meglepődik az egyszeri turista, hogyan lehet egy ilyen szép épület ilyen lerongyolódott állapotban. Az ajtón 2005 óta lakat van. Józing Antal, a nyugat.hu újságírója mondta el, hogy jutott a hotel ebbe az áldatlan állapotba.

Korábbi képek a Savaria Nagyszállóról.

A miskolci Avas Szálló az 1800-as évek végén nyerte el mai formáját, otthont adott báloknak, banketteknek, számos híresség megfordult az épületben, Laborfalvi Róza például pályafutásának 50. évfordulóját ünnepelte itt. A szocializmus alatt államosították, majd kialakították benne a népszerű Kossuth mozit és több éttermet is. A '90-es évekre viszont annyira leromlott az épület állapota, hogy ki kellett költöztetni mindenkit. Bethlen Tamás, a borsod24.hu szerkesztője mesélte el, mi a helyzet ma.

Korábbi képek az Avas Szállóról.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Azt beszélik
2023. június 30. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta