„Klubrádió
Azt beszélik

Tiszta kabaré, ami a kaposvári közbringarendszer körül zajlik

23/06/2023 13:02

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Azt beszélik: Egerben drámaian esik vissza az iskolák színvonala, Kecskeméten a romló egészségügyi ellátással küzdenek, a kaposvári közbringarendszer kialakítása pedig már-már komikus.

2023. június 23. Azt beszélik (2023. június 23., péntek 15:00)
23:48
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
A június 23-i adás állomásai: Eger, Kecskemét és Kaposvár voltak.

Miközben Egerre hagyományosan úgy gondolunk, mint iskolavárosra, oktatási és kulturális központra, most azzal kellett szembesülnie a városnak, hogy drámaian romlik az ottani intézmények színvonala. A magyar Athénnak is nevezett városnak most már egyetlen iskolája sincs a legjobb 100 között – számolt be az Egriszín. Weil Zoltán, a lap munkatársa mesélt az iskolák helyzetéről.

 
Eger, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem,
 
Forrás: Wikipédia 
 

A Bács-Kiskun megyei oktatókórháznak milliárdos adóssága van, amivel persze nem nagyon lóg ki a sorból, ugyanakkor Kecskemét esete jól bemutatja az egészségügy problémáit, ráadásul egy kiemelt intézményről van, a környező településeket is ellátja. Falusi Norbert a kecsup.hu újságírója és munkatársai arra voltak kiváncsiak, milyen tapasztalatai vannak az ott élőknek, három nagy kihívást találtak, amelyek persze egymással is összefüggnek: az adósság mellett a várólisták és az orvoshiány okoz problémát – számoltak be a Kecsupon

 
A Bács-Kiskun megyei oktatókórház Kecskemét
 
Forrás: Facebook

 

A vidéki közbringarendszereket lényegében az uniós támogatások tartják életben – mondta Huszka Imre, a Kapos-t munkatársa. Kaposváron már 2015-ben próbálkozott egy cég egy négyállomásos rendszer kiépítésével, aztán pár évvel később felszámolták. Azóta volt kerékpárút pályázat, ígérgetés, és már-már kabaréba illő részletek – számolt be a kapost.hu.

 
Szita Károly polgármester 2022 februárjában, a Kaposvári Tekergő tesztelésekor tartott tájékoztatón.
 
Forrás: Facebook
 

A teljes adást visszahallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2023. június 23. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta