„Klubrádió
Azt beszélik

Változnak ipari városaink, Sárváron például egy ideje filippínókkal is lehet találkozni a misén

25/08/2023 13:03

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Sárvárt elsősorban fürdővárosként ismerik az országban, pedig bevételeinek jelentős része az iparból származik. Ott is változnak a hétköznapok, mára több száz vendégmunkás él a 15 ezres településen. Az augusztus 25-i Azt beszélikben szó volt még a Szegedi Ifjúsági Napokról és arról is, mivel hergeli Kósa Lajos a debreceni közvéleményt.

2023. augusztus 25. Azt beszélik (2023. augusztus 25., péntek 15:00)
22:18
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt beszélik augusztus 25-i megállói Sárvár, Debrecen és Szeged voltak.

Józing Antal a nyugat.hu-tól arról tudósított, hogy körbejárják a környék városait, köztük a második legnagyobb Vas megyei várost, Sárvárt, amely turizmusáról híres – mégsem ez a legnagyobb bevételi forrás. Hanem az ipar, és ott is megjelentek az ázsiai vendégmunkások. A szemünk előtt változnak meg ipari városaink – mondta az újságíró, akinek Sárváron azt mesélték, a miséken is rendszeresen találkoznak Fülöp-szigeteki vendégmunkásokkal. Szóba került az is, Simicska Lajos egykori hatalma mennyiben volt befolyással a város életére.

Városkép - Sárvár
 
Sárvár látképe, balra a Nádasdy-vár,
2020. augusztus 27.
 
Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László
 

Polgár-Tóth Tamás Debrecenből arról mesélt, hogy a város méltán híres örökös fideszes politikusa, Kósa Lajos milyen kijelentésekkel hergeli a közvéleményt, például a Farmer-Expón, amiről a Debreciner is beszámolt.

Református óvodát adtak át Debrecenben
 
Kósa Lajos
Debrecenben, 2022. október 18-án
 
 Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI/Czeglédi Zsolt
 

Bod Péter, a Népszava munkatársa pedig Szegedről számolt be az ország legrégebbi, és nem mellesleg környezetbarát zenei fesztiváljáról, ami mostanra generációkon átívelővé vált, hiszen a kilátogató fiatalok szülei is járhattak már az eseményre.

 
Szegedi ifjúsági Napok, 2023
 
Forrás: Facebook
 

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2023. augusztus 25. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő-asszisztens: Lehoczky Mirjam