„Köszönjük,
Azt beszélik

Hadiipar Szegeden, dubaji életérzés Miskolcon, elpanamázott felújítások a kaposvári tankerületben

21/07/2023 13:30

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Azt beszélik: Nagyságrendekkel túlmutat a Szegeden zajló iparipark beruházás az akkugyár-építéseken. Miskolcon a Hell Energy szikszói üzemének köszönhetően ütre-főre luxusautókat látni. A kaposvári tankerület nem remekel az iskolafelújításokban.

2023. július 21. Azt beszélik (2023. július 21., péntek 15:00)
24:06
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt beszélik július 21-i adásának megállói Szeged, Miskolc és Kaposvár voltak.

2010 óta Szeged ellenzéki vezetésű városként befektetési szélárnyékban volt, most viszont az egyetem létrehozna egy tudományos ipari parkot a már működő lézeres kutakóközpont mellett volt, aminek a közművesítését a kormány is milliárdokkal támogatja, és ahova a német fegyveripari óriás Rheinmetall is beköltözne. Bod Péter, a Népszava munkatársa mesélt az akkumulátorgyár-divaton nagyságrendekkel túlmutató projektről.

Átadták az SZTE inkubátorházát
 
 A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) inkubátorháza az átadóünnepség napján, 2022. január 11-én. Az épület az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont mellett elterülő Science Park Szeged első létesítménye, amely a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ székhelyeként működik majd.
 
Fotó: MTI/Rosta Tibor
Fotó: Rosta Tibor
 

Bethlen Tamás, a borsod24.hu szerkesztője Miskolcról, egy energiaiital-ipari nagyvállalkozásról számolt be: hogyan működik együtt a gyárnak otthont adó Szikszó, a közeli Miskolc és a Hell cégcsoport és mit szólnak a helyiek, amikor körbenézve szinte Dubajban érezhetik magukat a luxusautók között.

Átadták a Hell Energy új üzemét Szikszón
 
 Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Csereklye Barnabás ügyvezető a Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávétöltő-üzemének átadásán, Szikszó határában 2020. szeptember 10-én.
 
Fót: MTI/Vajda János
 
 

Végül Huszka Imre, a kapost.hu újságírója mesélt a kaposvári tankerületben omladozó iskolákat és egyben az ezekhez kapcsolódó, valószínűleg elpanamázott beruházásokat ismerteti.

A babócsai iskola felújítása évekkel ezelőtt megakadt.

 

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Azt beszélik
2023. július 21. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztőasszisztens: Lehoczky Mirjam