„Klubrádió
Azt beszélik

Hajdúszoboszlón is aggódnak a CATL akkugyára miatt

7/07/2023 12:54

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Hajdúszoboszló, Debrecen és az akkumulátorgyárak újabb fejleményei, egy önkormányzati kampányba átforduló kaposvári szemétügy és egy kivéreztetett egri zenekar jellemző története szerepeltek a július 7-i Azt beszélik étlapján.

2023. július 07. Azt beszélik (2023. július 07., péntek 15:00)
23:48
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta

Az Azt beszélik július 7-i adásának állomásai: Hajdúszoboszló és Debrecen, Kaposvár és Eger voltak.

Hajdúszoboszlótól légvonalban 15 kilométerre épül a CATL akkumulátorgyára Debrecenben. A helyiek aggódnak, hogy az üzem veszélyeztetheti a termálvízkészletet. Bár készült egy tanulmány, ami szerint minden rendben lesz, az ebben megfogalmazott ajánlás azért az, hogy kapcsolódjanak fel a debreceni monitoringrendszerre és mérjék fel a környezeti alapállapotot a gyár megépülése előtt. Polgár Tóth Tamás, a debreciner.hu újságírója mondta el a részleteket.

 
Hajdúszoboszló
 
Forrás: Wikimédia
 

Kaposváron két telephelyen áll a vélhetően ömlesztett anyagokat tartalmazó, daruval megemelhető zsákokban a hulladék, méghozzá 1400 tonnányi, legalábbis Szita Károly polgármester szerint. Az illegális szemétlerakás fordulatos közelmúltját és a városvezető ütemtévesztését Huszka Imre, a kapost.hu munkatársa mesélte el.

Egerben a nemrég a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által szétosztott 6 milliárd forintból nem jutott a helyi szimfonikus zenekarnak, pedig négy programmal is pályáztak. Jutott viszont 77 milliós támogatás a színháznak, ami alig játszik és alig látogatják. A kultúrafinanszírozásnak persze van pártpolitikai színezete, ami nagyon is beleszól a mindennapokba a vidéki városokban – mondta Weil Zoltán, az egriszin.hu munkatársa.

Az Egri Szimfonikus Zenekar nemrég közel 1000 néző előtt játszott.

A teljes adást a cikk elején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják vissza.

Azt beszélik
2023. július 7. péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztőasszisztens: Lehoczky Mirjam