„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Házi kedvenc – Sugár Ágnes a Hangosfilmben

2/04/2023 07:53

| Szerző: Klubrádió

A túlélési gyakorlatunk apropóján indított, Házi kedvenc című sorozatunkban a Klubrádió munkatársai mesélnek a szívüknek kedves filmekről. Az aktuális vendég Sugár Ágnes volt.

2023. április 01. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2023. április 01., szombat 13:30)
26:13
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

A kéthetente adásba kerülő sorozatban először Hardy Mihály mesélt mozi élményeiről, és jobbára repüléssel kapcsolatos alkotásokat választott elemzésre.

Ezen a héten Sugár Ágnes beszélt többek között arról, hogy nem egy rajongó típus, nincsenek kedvenc színészei, filmjei. Hozzátette, nem jellemző, hogy újranéz egy filmet, még ha tetszett is neki.

Régebben azért előfordult, mondta, a Napfivér, Holdnővért például kilencszer látta a Filmmúzeumban annak idején.

Ha mégis repetázik, mondta el a kulturális szerkesztőség vezetője, annak a személyes kötődés az oka. Ilyen például a Mamma Mia!, amit azért szeret, mert a lányával látta először. Különben nem kedveli a zenés filmeket, ahogy több más műfajt sem, mint a sci-fit vagy a westernt, de azért szinte mindegyikből akad kivétel. A Nyughatatlan, a Felhőatlasz, illetve a Csak egy kis pánik is ezek közé tartozik.

A horror és thriller is kiesik Sugár Ágnes érdeklődési köréből, mivel nem szereti a szélsőségeket. Ugyanakkor a krimit és a bűnügyi filmet kifejezetten keresi, mert ott a történet lélektani része sokkal fontosabb.

A megbélyegzés korában élünk, emelte ki, ő pedig egyre inkább ellene van ennek a jelenségnek. Hozzátette, a Ki merem mondani című műsora is azért indult, hogy minden nézőpont megjelenhessen, és ne ítélkezzünk rögtön, ahogy mostanában szokás. Ahogy fogalmazott, nem kell egyetérteni a bűnössel sem a krimiben, de fontos megismerni a motivációit, az okokat.

Szereti, ha egy film felnőttként kezeli, mint legutóbb a Tár, és neki nézőként dolga van a befogadással, ugyanakkor szívesen néz olyan filmeket is – hiszen a mindennapok rutinja az esti házi mozizás –, ami pusztán kikapcsolódás, és esetleg csak a szemet gyönyörködteti, mint például egy jó kosztümös film.

A Házi kedvenc sorozat két hét múlva folytatódik, és egy újabb kolléga gyűjti össze a kedvenceit, vagy éppen bizonyítja be, hogy még a filmek terén is azokat a témákat keresi, illetve kedveli, amelyekkel az általa vezetett műsorban foglalkozik.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2023. március 18. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes