„Klubrádió
Hetes Stúdió

Évadnyitó libernyákozás, hatósági tesztek, Szuperkupa

26/09/2020 14:42

| Szerző: Herskovits Eszter/Klubrádió

Ismét izgalmas témákkal fogadta hallgatóit a Hetes Stúdió, benne: pénz, pénz és gáz, meg egy kis rendszerváltás, no meg autokrácia. A műsorvezető Lampé Ágnes volt.

2020. szeptember 26. Hetes Stúdió (2020. szeptember 26., szombat 15:00)
105:38
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter
Meglepő eredményt hozott a Political Capital kutatása, amely jelenlegi európai parlamenti ciklus autoriter rezsimeket érintő szavazásait, a EU képviselők munkáját és a külső politikai befolyás megjelenését vizsgálta. Ebből azt látni, hogy a voksok alapján a régi keleti blokk országaiból érkezett képviselők egységesebbek és keményebbek az elnyomó hatalmakkal – így Oroszországgal – szembeni fellépésben. Krekó Pétert, a Political Capital igazgatóját kérdeztük.

Egy minapi konferencián magyar, amerikai és német újságírók valamint külpolitikai szakértők elemezték, hogy a magyarországi rendszerváltás eseményei hogyan jelentek meg a nemzetközi – leginkább angol és német nyelvű – sajtóban, mennyire kapott hiteles képet a nyugati közvélemény az itteni változásokról. Horvát János televíziós újságíróval, a konferencia egyik előadójával beszélgettünk.

Dési János és Horvát János
 
Dési János és Horvát János
 

Április 30-ig haladékot kapott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, így az Oltalom Karitatív Egyesület is, egyelőre ugyanis nem zárja el a Gázművek a Dankó utcai intézményekben a gázt. A magyar állam továbbra sem adja vissza Iványi Gáborék közösségének a tőlük megvont egyházi státuszt és az azzal járó jogosítványokat. Így marad a tiltakozás és az állandó őrség. Józsa Márta összeállítása.

 
Iványi Gábor
 
Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központja előtt (2020. szeptember 19.)
 

Egy új mechanizmus kiépítésére nyújtott be törvényjavaslatot a szlovák Michal Šimečka uniós parlamenti képviselő, aminek célja, hogy Orbán Viktor kormánya ne juthasson hozzá az uniós pénzekhez. Hisz eddig sem a kötelezettségszegési eljárás, sem a 7-es cikkely szerinti eljárás nem hozott változást. A képviselővel Csernyánszky Judit beszélgetett.

Michal Šimečka
 
Michal Šimečka
 
 

 

A műsor második felében, négy órától György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével, Unyatyinszky Györggyel, a Népszava újságírójával és Bolgár Györggyel beszéltük át a hét legfontosabb közéleti és politikai eseményeit. Egyebek mellett szó lesz Orbán Viktor évadnyitó libernyákozó írásáról, a hatósági áras tesztekről, Szuperkupa döntő visszhangjáról, az Uzsoki kórház helyzetéről, beszéltünk a SZFE sorsáról és a külügymiszteri helikopterezésről.

Hetes Stúdió
2020. szeptember 26. szombat 15:00
Műsorvezető: Lampé Ágnes
Szerkesztő: Herskovits Eszter