„Klubrádió
A lényeg

Tavaszig haladékot kaptak Iványi Gáborék intézményei, még nem kapcsolják ki a gázt

24/09/2020 18:51

| Szerző: Klubrádió

A nemzeti közműszolgáltató „egyoldalú nyilatkozatban” vállalta, hogy egyelőre nem kapcsolja ki a gázt az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesületnél. A kilenc oktatási és szociális intézmény tavaszig kapott haladékot.

2020. szeptember 24. A lényeg / részlet, Iványi Gábor (20.09.24.)
00:49
00:00

Tavaszig egyedi kedvezményt kaptak, a kikapcsolási moratóriumnak köszönhetően tovább működhet a Magyar Evangéliumi Testvérközösség székhelye és az ottani intézményeik. Napok óta sátor és barikád áll a Dankó utcai központ előtt, nehogy az állami szolgáltató kikapcsolja a gázt a tartozás miatt. A testvérközösség vezetője, Iványi Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, 200 millió forintos tartozásuk van, de az állam mintegy 6 milliárddal tartozik az egyháznak, mert 2017 óta nem fizette ki nekik azt, ami a strasbourgi bírósági ítélet szerint nekik jár. Ezt elmondták a szolgáltatónak is, megkerestek, hogy tárgyalni szeretnének. Csütörtökön ültek le, az NKM Energia Zrt. egyoldalú nyilatkozatot tett arról, hogy jövő tavaszig nem kapcsolják ki a gázt – mondta el a lelkész.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere Iványi Gáborral, együtt jelentette be, hogy a képviselő-testület a mai ülésén úgy döntött: 3,8 millió forintnyi gyorssegélyt folyósít az Oltalom Karitatív Egyesület által a kerületben üzemeltetett, speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára, évente pedig 1,3 millió forinttal támogatja az oktatási intézményt.

(Kiemelt kép: Facebook)