„Klubrádió
Reggeli gyors

Iványi Gábor: Orbán akarja kijelölni a feladatomat

21/09/2020 11:15

| Szerző: Klubrádió/szg

Az Oltalom Karitatív Egyesület budapesti, Dankó utcai központját továbbra is civilek őrzik, hogy ne lehessen kikapcsolni a gázt. Az egyesület elnöke, Iványi Gábor lelkész azt mondta, Orbán Viktor ki akarja jelölni, mi legyen az ő dolga. Nyilván van tapasztalata abban, hogy milyen, amikor egyházi vezetőknek kijelöli a feladatát, és azt gondolja, ha ott működik, akkor itt miért ne.

2020. szeptember 21. Reggeli gyors / részlet, Iványi Gábor (20.09.21.)
05:47
00:00

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Oltalom Karitatív Egyesület budapesti, Dankó utcai központjában megpróbálták lekapcsolni a gázt, majd amikor ezt nem engedték, az utcában akarták feltörni a betont és levágni őket a hálózatról, mert 30 millió forinttal tartozik az egyesület. Múlt csütörtök óta őrzik civilek a helyszínt, ahogy az SZFE előtt, ott is piros-fehér szalaggal megjelölve. Műsorvezetőnk, Szénási Sándor szerint mintha „puha polgárháborús” hangulat lenne a fővárosban.

Erre reagálva Iványi Gábor lelkész azt mondta: állóháború van, nagyon kedélyes őrséggel. Diákok is vannak közöttük, és aminek külön örül, hajléktalanok is, akik érzik, hogy róluk is szó van, egy kicsit nekik is ki kell állniuk. Megismételte, hogy a magyar állam, amely száz százalékban tulajdonosa a gázszolgáltatónak, sokkal többel, számításuk szerint mintegy 6 milliárd forinttal tartozik nekik, mióta Strasbourgban pert nyertek az egyházi státusz elvétele miatt. Ha ez a pénz meglett volna, nem alakult volna ki ilyen helyzet. Közölte: csütörtök óta nem kísérleteztek a társaság emberei, de arra készülnek, hogy egyszer csak megjelennek. Valaki (nem ők) bejelentette a demonstrációt a rendőrségen két hónapra, addig lefoglalták a területet, ha közben rendeződik a helyzetük, természetesen abbahagyják a tüntetést.

A lelkész arról is beszélt, hogy tegnap valaki a Fidesz vezetéséből azt mondta, mindez azért van, mert ő nem a dolgát végzi, hanem politizál. Szerinte egyértelmű, hogy ez bosszú, és Orbán Viktor miniszterelnök ki akarja jelölni, mi legyen az ő dolga. Nyilván van tapasztalata abban, hogy milyen, amikor egyházi vezetőknek kijelöli a feladatát, és azt gondolja, ha ott működik, akkor itt miért ne.

Iványi Gábor jó egészséget és hosszú életet kívánt a Klubrádiónak, és azt, hogy vívja meg harcát sikerrel.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Fűtött Utca/Facebook

Reggeli gyors
2020. szeptember 21., hétfő 07:40
Műsorvezető: Szénási Sándor