„Klubrádió
Esti gyors

Egy kínos ügy – Szénási Sándor jegyzete

20/05/2020 17:46

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

A szélsőjobboldali híveknek szánt egykori orbáni ajándék, Kásler Miklós érzi, hogy baj van. Idő kérdése, mikor váltják le, de mert ez egyelőre nem történt meg, azt hiszi, némi öntömjénnel, áthárítással még fordíthat. Pedig csak azért köszönhet még reggelente a tükörben egy miniszternek, mert a főnöke kivárja, amíg a saját ostobaságain és bűnein túl a kormányfő rossz döntései is ráterhelődnek. 

2020. május 20. Esti gyors-részlet/ Szénási Sándor jegyzete (2020.05.20.)
01:52
00:00

Kásler miniszter átlépett egy határt, pontosabban és kicsit kegyetlenebbül szólva felbukott és átesett egy határon, amin túl az ember már hajlamos lenne némi szánalmat érezni iránta, olyan kapkodva, bután és vergődve próbálja menteni a menthetetlent, vagyis saját magát.

Kásler Miklóst annak idején nem az orvosi, vagy vezetői képességei miatt nevezték ki emberminiszternek, ő a rendszer szélsőjobboldali híveinek szánt ajándék volt, egy echte ősmagyar, aki, nézeteit szükségképpen zagyválva, Bibliával gyógyít, és fasisztákat gyűjt maga köré. Működött is a dolog, ahogy szokott, csak hát a járvány felborította ezt az idillt, és kiderült, hogy a miniszter nemhogy kevés dologban kompetens, hanem inkább semmiben sem az.

Az ostobaságait kár lenne újra felsorolni, viszont most is emlékeztetni kell az általa tönkretett orvosokra, és a kórházakból hazaküldött betegek sorsára. Annál is inkább, mert egy mostani interjújában azt állítja, nem ő rendelte el az ágyak kiürítését, az az orvosok döntésén múlt, akik közül többen is az ő megbuktatásában érdekeltek, a támadásokat tehát jórészt a sötétben bujkáló fehérköpenyesek vezénylik. Satöbbi, satöbbi.

Ez annyira átlátszó, annyira óvodás, hogy nem érdemes rá szót vesztegetni. Persze a miniszter azért beszél össze mindenfélét, mert érzi, hogy baj van, idő kérdése, mikor váltják le, de mert ez még nem történt meg, azt hiszi, némi öntömjénnel, áthárítással még fordíthat. Pedig csak azért köszönhet még reggelente a tükörben egy miniszternek, mert a főnöke kivárja, amíg a saját ostobaságain és bűnein túl a kormányfő rossz döntései is ráterhelődnek. Aztán a bűnnek a bakja mehet, egy új Kásler meg jöhet.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2020. május 20-i, szerdai adásában hangzott el.