„Klubrádió
Esti gyors

Válság idején a lopás zavartalanul folyik - Dési János jegyzete

11/05/2020 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Mondhatnánk azt is M. Lőrincre, városiasan: ő a Kis Vezető Zsebe – szép nagy zseb. Csak úgy tömködik bele a szállodákat, kikötőket, erőműveket – még szerencse, hogy Brüsszelnek nem tűnt fel ez a sikerember. Mert - az árgyélusát - tuti elcsábítanák, leszerződtetnék, hogy rázza gatyába az európai gazdaságot, ha ő így válság idején is ilyen szépen, egyenletesen gyarapszik.

2020. május 11. Esti gyors-részlet/ Jegyzet Dési János 2020.05.11.
02:45
00:00

Válság idején a lopás zavartalanul folyik. Miközben tízezrek veszítik el a munkájukat, Mészáros Lőrinc köszöni, jól van és szépen gyarapszik. Alapvetően persze állami pénzekből meg EU-s forrásokból – de hiszen ő maga a magyar gazdaságpolitika.

Tudnivaló, amikor Mészárost mondunk, akkor egy másik név kell, hogy visszhangozzon a fülünkben. Bizony. Az, az. Tessék csak bátran kimondani! Még otthon, a négy fal között szabad.

Mészáros olyan, mint a pityke a mentén – divatja van most az efféle népiesch hasonlatoknak, hát ide vele nekem is egyet! Azt a rézfán fütyülőjét!

De mondhatnánk azt is M. Lőrincre, városiasan: ő a Kis Vezető Zsebe – szép nagy zseb. Csak úgy tömködik bele a szállodákat, kikötőket, erőműveket – még szerencse, hogy Brüsszelnek nem tűnt fel ez a sikerember. Mert - az árgyélusát - tuti elcsábítanák, leszerződtetnék, hogy rázza gatyába az európai gazdaságot, ha ő így válság idején is ilyen szépen, egyenletesen gyarapszik. Akkor a legnagyobb zseni, még ha kőbölcsőben ringatták is.

Ahogy egy volt fideszes képviselő a minap megjegyezte, M. Lőrinc valójában az állam gazdaságpolitikáját bonyolítja le.

Értsd, kiveszi a közösből, amit csak lehet. És sokat lehet, és még nem vagyunk a végén. Hiszen most jön a játék java, amikor majd gyorsan, ügyesen meg lehet szerezni azokat a cégeket, amelyek nehézséggel küzdenek a gazdasági válság idején. Ha még nincsenek elég válságban, majd rásegítünk így-úgy. Milyen jó lesz bezsákolni ezeket a vállalkozásokat is, fenyegetéssel, törvénymódosítással, bennfentes információkkal – hogy aztán jó vastagon kitömjük őket állami pénzekből, EU-s támogatásokból. Ebből épül-szépül a felcsúti kiskirályság.

Közben pedig, ha már svungban vagyunk, folytatódik az ellenzéki önkormányzatok tönkretétele és lejáratása, a nem rokonszenvező intézmények kinyírása, és az a csinos izmozás most éppen az északi országokkal. A teuton lovagoknak esélyük sincsen a kalandozó magyar betyárokkal szemben.

De kell a cirkusz is a népnek, ha a kalácsot M. Lőrinc hazavitte. A mi mazsolás kalácsunkat is.

Ám a Mészárosok sem nőnek az égig. Nyugi.

Addig is, bármit mondanak nekünk, tessék óvatosnak lenni, abból még nem volt baj. Ha tehetik, maradjanak otthon.

Dési János jegyzete a 2020. május 11-i Esti gyorsban hangzott el.