„Támogassa
A lényeg

Orbán Brüsszelből: Migránsgettókat akarnak építtetni velünk

30/06/2023 09:35

| Szerző: Klubrádió

Migrációs háború zajlott a tanácsteremben – mondta az EU- csúcs csütörtöki tárgyalásáról Orbán Viktor, aki Brüsszelből jelentkezett be pénteken reggel a Kossuth-rádióban.

A csütörtöki migrációs vita Orbán szerint “szabadságharc volt nem lázadás”. Úgy látja: a háttérben az áll, hogy Soros György fia vette át apja szerepét.

Arra akarnak kötelezni minket hogy migránsgettókat építsünk Magyarországon

– állította Orbán.

Szerinte a vendégmunkás-szabályokat nem szabad összekeverni a migrációval.

Az európai uniós költségvetésről szólva azt mondta, korábban arról volt szó, hogy nem fogják módosítani a költségvetést, most mégis szeretnék ezt megtenni a “brüsszeli bürokraták”. Ennek kapcsán  felhánytorgatta, hogy Magyarország és Lengyelország egy fillért sem kapott a Covid utáni újraépítési pénzekből, miközben az unió a hitelkamatokra, a migrációra és az európai bürokraták fizetésére akar többet költeni, nehezményezte az Ukrajnának adott támogatásokat is arra utalva, hogy azért nem jutott Magyarországra pénz. (valójában a jogállamisági eljárás miatt nem jutott)

„Ki az, aki ellenőrzi azt, hogy arra megy el, amire adjuk?”

– kérdezte.

 
forrás: Facebook
 

Ami Ukrajnát illeti, azt mondta: nincs eredménye az eddigi támogatásoknak, az orosz kormány stabil, az ukrán ellentámadás nehezen megy, ezért a béke felé kellene haladni. Tűzszünet kell és béketárgyalás – ismételte meg sokadszorra.

A magyar inflációról szólva kifejtette:

olyan intézkedéseket kell hozni, amik ezt letörik.

A kormánydöntések húzzák lefelé az inflációt igaz nem olyan gyorsan, mint szeretné. Az év második felében azonban jobban fognak nőni a fizetések, mint az árak – kecsegtetett.

Az infláció letörésében fontos eszköznek nevezte a kötelező akciózást, majd igyekezett megmagyarázni a CSOK és a babaváró hitellel kapcsolatos korlátozásokat. Előbbiről azt mondta: az érdeklődés az iránt „leesett, lezuhant”, de falun ,űködik, ezért ott meg is marad. (A hvg.hu nyomán)