„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Putyin nem háborús bűnös

27/06/2023 13:03

| Szerző: Klubrádió

Vlagyimir Putyin  nem háborús bűnös – nyilatkozta Orbán Viktor a német Bild című lapnak. Ezzel persze élesen ellent mond a nyugati vezető államok többségének általános véleményével. A miniszterelnök szerint az amerikai támogatások miatt Ukrajna mára már nem tekinthető szuverén államnak.

"Ukrajna nem nyerheti meg a háborút, Vlagyimir Putyin pedig nem háborús bűnös" – ezt Orbán Viktor jelentette ki a Bild német bulvárlapnak adott interjújában.

A miniszterelnök szerint az amerikai támogatások miatt Ukrajna mára már nem tekinthető szuverén államnak, így az, hogy béke lesz-e valójában már nem a szomszédos országban dől el. A kormányfő kifejtette: a helyzetet most úgy látja, hogy jelenleg egy végletekig legyengült Ukrajna áll szemben Vlagyimir Putyin erős Oroszországával, ahol a föderáció elnöke stabil és népszerű vezető, aki – úgy véli – gond nélkül folytathatja majd munkáját a 2024-es Orosz választások után is. Orbán Viktor megismételte, továbbra is a békét tartja megoldásnak a háborús konfliktus ellen.