„Klubrádió
Szerepvállalás

Ukrajnai menekültek segítése és jótékonysági futás

11/09/2022 07:24

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Magyar Vöröskereszt az orosz-ukrán háború első napjától kezdve segíti az Ukrajnából érkezőket, hat hónap alatt több mint 280 ezer esetben segített a szervezet. A CosHelp Egyesület tagjai pedig egy súlyosan beteg kisfiúnak, Botinak gyűjtenek jótékonysági futással – ezek voltak a Szerepvállalás témái.

2022. szeptember 10. Szerepvállalás (2022. szeptember 10., szombat 13:00)
23:23
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A Magyar Vöröskereszt az orosz-ukrán háború első napjától kezdve segíti az Ukrajnából érkezőket, hat hónap alatt több mint 280 ezer esetben segített a szervezet. Egészségügyi gyorsbeavatkozó egységük munkatársai és önkéntesei 2074 esetet láttak el a határ mentén a háború kitörése óta. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetük több mint 300 tonna adományt juttatott el 270 millió forint értékben az Ukrán Vöröskereszt kárpátaljai megyei szervezete részére, amivel közvetlenül a helyi lakosságot támogatta. Hosszú távú ellátásra alkalmas befogadóhelyeket országszerte 8 helyszínen üzemeltetnek. Sáfár Brigitta, a Vöröskereszt országos katasztrófavédelmi szakmai vezetője összegezte az elmúlt fél év tapasztalatait.

Szeptember 11-én egy súlyosan beteg kisfiúnak, Botinak gyűjtenek jótékonysági futás keretében a CosHelp Egyesület tagjai. A szervezet önkéntesei jelmezben teljesítik a távot, egy tagjuk félmaratont is fut majd. Honfi Juli, a kórházban gyógyuló gyerekeket jelmezben látogató egyesület vezetője avatott be minket a részletekbe.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: a háború elől menekülők a Keleti pályaudvaron márciusban, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szerepvállalás
2022. szeptember 10., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori