„Köszönjük,
Szerepvállalás

Kórház a város (sz)élén

27/06/2021 13:53

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Kamasz László

A Szerepvállalás eheti adásában ismét két nagyszerű csapat tevékenységét mutattuk be. Az Emma Egyesület szóvivője, Hofgart-Ékes Noémi és a CosHelp egyesületet vezető Honfi Juli voltak Bíró Bori vendégei.

2021. június 26. Szerepvállalás (2021. június 26., szombat 18:00)
23:14
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Az Emma Egyesület szülészeti hálapénzzel foglalkozó kampánya keretében egy leendő anya szerepébe helyezkedve kalauzol a szülészeti ellátás útvesztőin keresztül. Az egyesület és a K-Monitor közös szerepjátékának fókuszában a szülés és az azt megelőző időszak anyai döntéseinek lehetőségei és összetettsége állnak. Céljuk a helyzetek sokrétűségének bemutatása, és ezen keresztül árnyalni kívánják azt a képet, amely sokszor szélsőségesen vagy az egyéni döntések szabadságára vagy az intézményesült normák elfogadására keni a felelősséget. Hofgart-Ékes Noémi, az egyesület szóvivője mesélt a Szülj okosan! szerepjátékról. 

Miért bújnak időről-időre jelmezbe egy csoport tagjai, hogy kórházban gyógyuló gyerekeket látogassanak? Mit keres egy súlyosan beteg gyerek mellett Darth Vader, Obi Van Kenobi vagy Hófehérke? Hogyan segítenek a mesefigurák kizökkenteni a kórházi mindennapokból? A lelkes önkéntesekből álló CosHelp egyesületet vezető Honfi Juli volt a vendégem.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Szerepvállalás
2021. június 26. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori