„Klubrádió
Szerepvállalás

Nyelvtanulással segítenek beteg gyerekeknek

15/06/2021 16:09

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Önkéntes egyetemisták kórházban lévő beteg gyerekeket látogatnak és a nyelvtanulás, a barátkozás erejével motiválják őket a gyógyulásra; ők az Amigos a gyerekekért Alapítvány. A Szerepvállalás adásában szó volt a Gyengénlátók Általános Iskolájának udvarán álló, különleges repülőről is.

2021. június 12. Utcafront (2021. június 12., szombat 17:00)
49:14
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

150 önkéntes egyetemista szabadidejében kórházban lévő beteg gyerekeket látogat és a nyelvtanulás, a barátkozás erejével motiválja őket a gyógyulásra. Az Amigos a gyerekekért Alapítvány a pandémia ideje alatt, amikor a kórházi ajtók bezártak, online igyekezett folytatni a munkát, kiterjesztve azt a hátrányos helyzetű gyerekekre is. Jelenleg négy különböző online programmal csempészik be a játékos tanulást a hétköznapokba. Nemrég gyereknap kapcsán, de egész nyárra szóló játékra hívták az ország összes gyerekét. Forgács-Fábián Sárával, az Alapítvány megálmodójával, egyik önkéntesével beszélgetek.

Néhány héttel ezelőtt megkeresést kapott műsorvezetőnk egy kedves hallgatónktól, aki elmesélte, hogy a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájának udvarán hosszú ideje áll egy 50 éves repülőgép, amely igazi játék az ott tanuló gyerekeknek. Nem csak kívülről csodálják, hiszen még a pilótafülkében is játszhatnak. A gép az évek alatt tönkrement, de nemrég egy lelkes szakértőkből álló önkéntes csapat hétvégenként felújította. Temesy Ágnes, az iskola intézményegység vezetője avat be a részletekbe.

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Amigos a gyerekekért / Facebook

Szerepvállalás
2021. június 12., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori