„Klubrádió
Szerepvállalás

Személyes jelenlét és felelősség

9/05/2021 17:13

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás ismét két fontos civil szervezetet/kezdeményezést mutatott be: Az Idősek Barátai Programjában önkéntesek magányosan élő idős emberekkel tartják a kapcsolatot. A KÖVET Egyesület és a Jane Goodall Intézet 'Passzold vissza, Tesó!' pedig a használt telefonokat gyűjtik be, hogy ne okozzanak kárt vele a természetnek.

2021. május 08. Szerepvállalás (2021. május 08., szombat 18:00)
24:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A népszámlálási adatok szerint hazánkban nagyjából minden harmadik 65 éven felüli ember él egyszemélyes háztartásban, nagyrészük magányosan, elszigetelten. Nagy örömöt, segítséget jelenthet nekik egy-egy óra odafigyelés, személyes jelenlét, baráti kapcsolat. Az Önkéntes Központ Alapítvány idén 5 éves Idősek Barátai Programjának éppen ez a küldetése. Az önkénesek célja, hogy minél több magányosan élő idős emberhez jussanak el és éreztessék velük, nincsenek egyedül. Paes-Békei Erzsébet a program egyik alapító önkéntese, őt kértem meg, hogy meséljen a munkájukról. 

Június végéig tart a KÖVET Egyesület és a Jane Goodall Intézet 'Passzold vissza, Tesó!' mobiltelefon visszagyűjtő kampánya. Kádár András, a Jane Goodall Intézet főtitkára lesz a vendégem, akitől a kampány céljai és eddigi eredményei mellett azt is megtudjuk, hogy mi köze a csimpánzoknak és gorilláknak a mobilkészülékekhez.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021.05.08., szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori