„Klubrádió
Szerepvállalás

Távoktatás helyett kvízjáték

27/04/2021 15:07

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A járvány alatt a hátrányos helyzetű tanulók még jobban leszakadtak. Erre adhat megoldást a Tanulókártya Projekt. Kerületiek a kerületnek, a Radio9 története.

2021. április 24. Szerepvállalás (2021. április 24., szombat 18:00)
24:54
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Miközben a gyerekek egy része az otthoni tanulás során jobban tudott haladni, mint az osztályteremben, a tanulók igen nagy százaléka, jellemzően a hátrányos helyzetű diákok, nem jutottak hozzá a távtanításhoz, és jelentősen lemaradnak. Szakértők ezért a Máltai Szeretetszolgálattal közösen kidolgozták a „Tanulókártya Projektet”, amelyet a járvány miatt kialakult helyzet motivált. Az iskolai tananyag elsajátításának és gyakorlásának megkönnyítésére kérdés-válasz és feladat-megoldás típus tanulókártya csomagokat készítettek, amelyek kvízjátékra használhatók, de emellett mindenféle társasjátéknak is részéve tehetők. Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektan szakpszichológus, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanára, az Atipikus Fejlődés Módszertani Központ vezetője avat be a részletekbe.

2019 nyarán indította a néhány emberből álló ferencvárosi csapat a Rádió9-et. Munkatársai mind kötődnek valamilyen formában a kerülethez. Készítettek már adást kávéházak teraszáról, templomból, parkból, szállodából, nappaliból, a karantén idején pedig podcast formában, home office-ból. Oláh Roland kezdettől fogva dolgozik a rádióban. Beszélgetésünk apropója, hogy a rangos regionális SozialMarie díj döntős projektjei közé került a rádió.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021.04.24., szombat 18:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori