„Vásároljon
Szerepvállalás

Mesék a zárkából - Apák mesélnek a rácsok mögül

6/06/2021 18:45

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Nemrég a legjobb magyar dokumentumfilmnek járó díjat nyerte el a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon a Mesék a zárkából című film, amely börtönben levő apák és otthon levő gyerekeik és családjuk kapcsolatáról szól.

2021. június 05. Szerepvállalás (2021. június 05., szombat 18:00)
25:38
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A büntetésüket töltő apák meséket írnak, amelyek alapján filmek készülnek saját maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével. A mesék persze nem válnak valóra. De mégis, csodával határos módon életre kelnek, filmekké válnak, a rabok, a gyerekek és a többi várakozó családtag főszereplésével.

A látványos díszleteket, jelmezeket és animációt is szabadon alkalmazó filmek készítése közben feltárul a szétszakított családok párhuzamosan futó, fájó és felemelő pillanatokkal teli élete. Visky Ábel, a film rendező-forgatókönyvírója lesz elsőként a vendégem. Őt Büky Dorottya tanár-kommunikációs tanácsadó, a Mesekör program kitalálója követi. A Feldmár Andrással közös, a családi kötelékek szorosabbra fűzését célzó, börtönökre adaptált programja inspirálta ugyanis a film létrejöttét.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021.06.05., szombat 18:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Bíró Bori