„Klubrádió
Szerepvállalás

A járvány és a lakhatási krízis szorításában

15/03/2021 16:06

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalásban azokat a fogódzókat vettük sorba, amelyek segíthetnek fokozottan sérülékeny női csoportok tagjainak a lakhatási problémáik megoldásában a koronavírus alatt is.

2021. március 13. Szerepvállalás (2021. március 13., szombat 18:00)
25:33
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Vajon miért érinti a nőket különösen hátrányosan a lakhatási válság, milyen, speciálisan nők számára elérhető lakhatási megoldások vannak ma Magyarországon, és milyen módon lenne érdemes a különböző lakhatási formák körét bővíteni úgy, hogy azok speciálisan a nők – azon belül pedig a fokozottan sérülékeny női csoportok – szükségleteire is tudjanak válaszolni? Dés Fanni, a nemrég megjelent 'Nők és lakhatás: a nők speciális szükségleteire válaszoló lakhatási megoldások' című kiadvány egyik kutatója és szerzője a vendégem.

 

Őt Kovács Vera, az Utcáról Lakásba! Egyesület társelnöke követi. Az Egyesület Budapest Főváros Önkormányzatával és a Városkutatás Kft.-vel közösen egy budapesti szociális lakásügynökség modelljét és megvalósítási tervét készíti elő. A szociális lakásügynökség a kutatási időszak után, a tervek szerint még idén elindul azzal a céllal, hogy bővítse a megfizethető bérlakások számát, enyhítve ezzel a lakhatási válságot.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021. március 13. 18:00
Riporter/műsorvezető: Bíró Bori