„Klubrádió
A lényeg

Év végéig ingyen utazhatnak az ukrán menekültek a BKK-n

29/08/2022 13:41

| Szerző: Klubrádió

December 31-ig meghosszabbítják az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A fővárosi önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás - az eddigiekhez hasonlóan egy személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány (útlevél, személyi igazolvány, tartózkodási engedély) felmutatásával vehető igénybe. Ukrajnában tanuló külföldi diákok ukrán diákigazolvánnyal vagy olyan okirattal utazhatnak ingyenesen, amelyen ukrajnai lakcím is megtalálható.

Az idén március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatás vonatkozik az összes BKK-járatra, kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgiajáratokat és a hajókat, valamint a HÉV és a főváros környéki "kék" buszok Budapesten belüli szakaszára.

A BKK továbbra is azon dolgozik, hogy megkönnyítse az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain utazó menekülteknek – olvasható a közleményben.