„Klubrádió
A lényeg

Arccsonttörésig rugdosott egy ukrán menekültet, csak mert ukrán, elítélték

17/05/2022 14:17

| Szerző: Klubrádió

Nem jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki március végén egy tatabányai dohánybolt előtt szidott, megütött és megrugdosott egy Ukrajnából Magyarországra menekült férfit, miután kiderült, hogy az illető ukrán. Nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a támadó áldozatának, akinek eltört a jobb oldali arcüregcsontja. A Tatabányai Járásbíróság a verekedőt közösség tagja elleni erőszakért és testi sértésért ítélte el, de a férfi fellebbezett.

Nem jogerősen két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki 2022. március 23-án késő este egy tatabányai dohánybolt előtt szidott, megütött és megrugdosott egy, a háború elől Ukrajnából Magyarországra menekült férfit, miután hallotta, hogy az ukránul beszél egy barátjával telefonon – közölte a Tatabányai Törvényszék. 

Mint írták, előbb kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e. Erre a férfi nemmel válaszolt, mire a támadója megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”. Miután igennel felelt, a férfi az ukrán nemzetiséghez tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte őt. Akkor sem hagyta ezt abba, amikor a dohányboltban lévők számon kérték, sőt, egy odasiető, az ukrán férfinak segítséget nyújtó vásárlót is megfenyegetett.

Az ukrán férfi nyolc napon belül és azon túl gyógyuló sérülést is szenvedett: jobb oldali arcüregcsontja eltört.

A Tatabányai Járásbíróság a támadót közösség tagja elleni erőszakért és testi sértésért ítélte el, de az ítélet nem jogerős, mivel a férfi és a védője fellebbezést jelentett be.

(via Telex)