„Klubrádió
Belső közlés

Pilinszky János: Apokrif

17/12/2023 18:52

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Pilinszky János Apokrif című versét hallgathatják meg Kornis Mihály író előadásában.

2023. december 15. Belső közlés (2023. december 15., péntek 20:00) Pilinszky János: Apokrif (Kornis Mihály előadásában)
05:13
00:00

Kornis Mihály a tavalyi költészet napján egy órányi verscsokor felolvasásával örvendeztette meg Belső közlés című irodalmi műsorunk hallgatóit. A korábban számos pályatársa költészetéből is felolvasóesteket összeállító író a Klubrádió számára maga választotta ki az általa legjelentősebbnak tartott költőket, kortársakat és az elmúlt száz év fontos klasszikusait egyaránt, akiknek a verseit felolvasta. Ezek közül már itt, a honlapunkon is közreadtuk Ferencz Győző, Kántor PéterKemény István vagy Orbán Ottó versének előadását, hamarosan pedig Borbély Szilárd versét is meghallgathatják az ő hangján itt, oldalunkon is, akitől a Tükörfordítás több adásában is hangzott már el felolvasás a szájából, s akinek műveit Kornis fiatal pályakezdő korától kezdve egyik elsőként értékelte az irodalmi életből.

A mai naptól kezdve a huszadik század második felének meghatározó költője, Pilinszky János Apokrif című ikonikus költeményét hallgathatják meg Kornis Mihály előadásában. Az írott, szöveges változatot erre a hivatkozásra kattintva el is olvashatják, a fenti hangsávon pedig meghallgathatják a verset, amely a naptári év végi időszak megnyugvásához – és kinek-kinek számvetéséhez – közeledve sokak számára érvényes hallgatnivaló lehet.

 
Kornis Mihály
Klubrádió