„Klubrádió
Reggeli gyors

Pikó egyáltalán nem finomkodott, jól kiosztotta Bayert

8/01/2021 14:39

| Szerző: Klubrádió/szg

Elszabadult a káptalanfüredi gyermektábor körüli vita: Bayer Zsolt fideszes publicista hazudozó, szemét, aljas gazembernek nevezte Pikó Andrást, akinek be kellene fognia a pofáját. A VIII. kerület polgármestere viszont szánalmasnak tartja, hogy valakinek 50 éves kora után is a csúnya szavakra áll fel. Pikó a tábor ügyében azt mondta: nem akarnak stadionszerű nagyberuházást, csak a gyerekek érdekét képviselni.

2021. január 08. Reggeli gyors - részlet 21.01.08. Pikó András
07:56
00:00

Bayer Zsolt fideszes publicista blogjában a többi között azt írta: Pikó (...) egy hazudozó, szemét, aljas gazember. Ne hazudozz Pikó, hanem fogd be a pofád, és próbáld azt csinálni, amire megválasztottak, világos?”

Józsefváros polgármestere, Pikó András ezt úgy kommentálta: „Bayer Zsolt ejakulált egyet”, a végtermékét látjuk. Nagyon szánalmas dolognak tartja, hogy valakinek 50 fölött „erre áll föl”, hogy csúnya szavakat használhat, pedig ebből óvoda középső csoportban kinő mindenki, kivéve Bayer Zsoltot.

A káptalanfüredi gyermektábor ügyében alakult ki csörte Pikó és Kocsis Máté, a kerület volt polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője között. Pikó Andrásnak erre a posztjára „reagált” Bayer a szokásos stílusában:

A kerület vezetője azt mondta: a káptalanfüredi tábor a NER állatorvosi lova, 2014-ben felújították, 3,5 hektáros, erdős terület, faházas tábor volt, itt nyaraltak a józsefvárosi gyerekek 1968 óta, köztük Kocsis Máté is. 2015-ben született egy döntés, a kerület akkori polgármestere, a kézilabda-szövetség elnöke (Kocsis) és Simicska Lajos oligarcha összeállt, a tábor helyére kézilabda-komplexumot álmodtak meg, amelyet a józsefvárosi gyerekek is használhatnának nyaranta. Ezért kivágták az erdő nagy részét, és elkezdődött – csúszással – az építkezés, majd jött a G-nap, amikor Simiska összeveszett Orbán Viktorral, és kiderült, hogy nem tarthatja meg a veszprémi kézilabdaklubot, amelyet ki kellett tenni a projektből. Ezután négy év alatt negyedkészre épült meg az egész, vannak egyelőre műszakilag használhatatlan pavilonok, nagy, tarra vágott terület sitthalommal, ahova fel kellene húzni egy kiszolgálóépületet.

Amikor átvették az önkormányzatot, akkor erre az épületre volt építési engedély, de nem ők intézik a kivitelezést és a közbeszerzést, hanem egy BMSK nevű állami cég, amely jelezte, hogy a kivitelezési terv februárra készül el. Költségbecslést készítettek, majd megkérdezték az önkormányzatot és a kivitelezőt, hogy ezzel a műszaki tartalommal nem tudnák vállalni, és bele se férne a költségekbe. Ekkor elkezdtek közösen gondolkodni, és eljutottak októberig, értelmes tervet dolgoztak ki, viszont ahhoz kellett volna a határidő módosítása 2021 végéig. Erre előzetesen ígéretet kaptak, aztán pár hónapig csend volt az ügyben, majd decemberben megkapták azt a levelet, hogy nem járul hozzá a kormány a módosításhoz, ezért vissza kell fizetniük a pénzt. Pikó András nem tud másra gondolni, csak arra, hogy mivel 2022 tavaszán adnák át a gyerektábort, az nagyon rosszul nézne ki az országgyűlési választások közelében, hogy egy ellenzéki önkormányzat ezt meg tudja csinálni.

Elkezdte verni a tamtamot, mert nem szeretné, hogy gyerekek és családok érdekeivel játsszanak. Innentől kezdve „Kocsis Máté összekapta magát”, elkezdett levelezni valamelyik államtitkárral, majd kitette a közösségi oldalára, hogy el van intézve a dolog, van 1,7 milliárd forint. De hangsúlyozta: normális helyeken ez nem úgy megy, hogy egy kormánypárti politikus kiposztol valamit, és akkor arra összecsapja a bokáját a polgármester és odamegy. Szeretné látni, hogy itt mi történt.

Nagyon szeretnék megépíteni a gyerektábort, ez nagyon fontos, de a Kocsis Máté által kitett levélből sok minden nem derül ki. Mi a hivatalos álláspont: az, amit neki mondanak, vagy az, amit az önkormányzatnak megküldtek? Nem világos, hogy mire akarják adni az 1,7 milliárdot, ha az eredeti, simicskás, gigantikus sportközpontra, akkor ahhoz nem elég. „Lehet alternatív javaslat, hogy építsünk Simicskának öt méter magas emlékművet” – ironizált. Abba nem szívesen menne bele, hogy vele építtessék meg ezt a korábban elbaltázott, stadionnak is beillő beruházást – tette hozzá. Ha viszont ott folytathatják, ahol októberben abbahagyták, akkor maximálisan örülnek és részt vesznek benne.

Pikó András 2019 nyaráig, polgármester-jelölti kampánya kezdetéig a Klubrádió műsorvezetője volt.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. 

Reggeli gyors
2021.01.08. 8:45
Riporter: Pálinkás-Szüts Róbert