„Klubrádió

Pikó András: A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz

5/01/2021 13:06

| Szerző: Klubrádió

Mégsem támogatja a kormányzat a VIII. kerület káptalanfüredi gyermeküdülőjének felújítását. A józsefvárosi önkormányzat számára váratlanul az állam visszavont 1,7 milliárd forint beruházási támogatást. Az önkormányzat szerint enélkül befejezetlen és használhatatlan lesz az üdülő.

Hat év után sem újul meg Józsefváros gyermeküdülője Káptalanfüreden, az elkezdett beruházás vélhetően leáll, amit eddig megépítettek, torzó marad, a kerületi gyerekek pedig nem tudnak majd a Balaton partján nyaralni – írja a Józsefváros című újság internetes oldala egy friss kormányzati döntés várható következményiről, miután az állam hirtelen kifarolt az általa eddig támogatott beruházás mögül.

„A józsefvárosi gyerekeken áll bosszút a Fidesz” – így kommentálta a hírt Pikó András polgármester a Facebookon. A politikus közölte: Szabó Tünde sportállamtitkár arról tájékoztatta, hogy megváltoztatta nyári döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelezi az önkormányzatot március 1-i határidővel.

"Olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszúhadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is. Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek" – fogalmazott a józsefvárosi önkormányzat vezetője. 

 
 Pikó András józsefvárosi polgármester
 Fotó: MARTIN_FEJER_EST+OST_PHOTOGRAPHY / Facebook
 

Az alig több mint egy éve összellenzéki támogatással polgármesterséget nyerő Pikónak már a 2019-es őszi választási kampány óta kemény konfliktusai vannak a kormányzattal, illetve a kerület vezető fideszeseivel, elsősorban Kocsis Máté országgyűlési képviselővel, volt kerületi polgármesterrel. Kezdetben mint a fideszes polgármesterjelölt Sára Botond riválisát támadták Pikót, valamint a stábját, amibe a rendőrségi vegzáláshoz vezető, alaptalan feljelentés is belefért. Hivatalba lépése óta pedig Pikó szerint már egész Józsefvárost hozza nehéz helyzetbe a kormányzat, elsősorban a nagy összegű forráselvonásokkal, amelyeket az utóbbi egy évben jelentettek be, Pikó szerint politikai bosszúból.  A kormányzat eddig a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt szükséges költségvetési átcsoportosításokkal indokolta az elvonásokat.

Pikó András 2019 júniusáig, polgármester-jelöltségéig, a Klubrádió munkatársa volt.