„Klubrádió
Megbeszéljük...

Pikó András: Mi segítünk, a kormány betart

18/11/2020 04:24

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Politikai öngyilkosságnak nevezte Józsefváros polgármestere azt, amit az Orbán-kormány művel, ahogy félrekezeli a válságot. A járvány maga a valóság.

2020. november 17. Megbeszéljük - részlet 20.11.17. Pikó András
17:51
00:00

Lassacskán újra munkába állhat Józsefváros polgármestere, Pikó András –a Klubrádió korábbi munkatársa-, miután túlesett a koronavírus fertőzésen. A Bolgár Györggyel folytatott beszélgetésben elmondta, hogy a Szent László Kórházban kellett töltenie két és fél hetet, ami a legjobban ellátott  intézmények közé tartozik, de ott is tapasztalni lehet, hogy mennyire leromlott az egészségügy állapota. Vezényelt ápolókkal találkozott az ország első számú járványkórházában, 8-10 ágy jut egy ápolóra, vagy még több. Kiteszik a lelküket ápolók és orvosok egyaránt, de elkeserítő a helyzet.

Az interjú fő témája azonban az volt, hogy egy hivatalban lévő –nem kormánypárti- polgármester hogyan értékeli a kormány legújabb intézkedéseit, amelyeket állítólag a válság kezelése miatt hoz. Pikó András szerint ez politikai öngyilkosság. A járvány okozta válságot csak a kormány és az önkormányzatok közötti szoros együttműködéssel lehet legyőzni. Orbán Viktor félrekezeli a válságot. Igaz, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta ki a saját szájával, hogy két évre szüntessék be az iparűzési adót, de az ötlet nem az övé, hanem Orbáné, aki el akarja lehetetleníteni az önkormányzatokat. Pikó András felvázolta, hogy is néz ki egy település, illetve ez esetben egy városrész gazdálkodása. A pénzük 85 százalékát a kötelező feladatokra kell költeniük, bölcsőde, óvoda fenntartására, takarításra, egyáltalán a mindennapi életre. Ha az iparűzési adó kiesik, azt a hiányt nem lehet kigazdálkodni, romlani fog az életminőség, közben vígan működnek a stadionok.

Pikó András úgy véli, Orbánnak ez a lépése irracionális. A járvány maga a valóság, egy erős valóság. Az önkormányzatok pici pénzből is megpróbálnak segíteni az embereknek, Józsefvárosban például tudnak adni oltási segélyt, önkéntesek szállnak be a rászorultak ellátásába. Mi vagyunk a terepen, mi segítünk, a kormány betart – mondja a polgármester.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Megbeszéljük
2020.11.17. 06:00
Műsorvezető: Bolgár György

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás