„Klubrádió
Megbeszéljük...

Megverték a pesti utcán Erdogan testőrei, de nem harcol tovább az igazáért Bán Tamás

19/09/2023 17:20

| Szerző: Klubrádió

Hiába menne Strasbourgba, ha a törökök nem adják ki azoknak az embereknek a nevét, akik ebben az incidensben részt vettek, akkor az Emberi Jogi Bíróság sem tehetne többet, mint hogy széttárja a kezét – mondta az aktivista.

2023. szeptember 19. Megbeszéljük - részlet 23.09.19. Bán Tamás
10:04
00:00

Ma (kedden) lejár a határidő, ameddig Bán Tamás, a Recep Tayyip Erdogan török elnök testőrei által megvert aktivista keresetet nyújthatna be a a bíróságon az incidens miatt.

Emlékezetes: Bán beintett Recep Tayyip Erdogannak augusztus 20-i budapesti vizitjén a Matild palota előtt, mire a török elnök biztonsági emberei leteperték, rángatták, egyikük a heréjét markolászta.

Bán, aki egyáltalán nem bánta meg, hogy kifejezte a véleményét Erdogannak, a Megbeszéljükben elmondta: úgy döntött: nem használja ki a hátralévő időt, és nem tesz feljelentést.

 
 Erdogan török elnök testőrei kurd tüntetőket vernek Washington DC-ben 2017 májusában Forrás: Twitter
 

A TASZ jogászával arra jutottak: eléggé valószínűtlen, hogy számára kedvezően alakulna egy esetleges per. Ha ugyanis a magyar hatóságok nem hoznak a számára kedvező döntést – mint a 24.hu-nak elmondta, anélkül zárta le a nyomozást a rendőrség az ügyében, hogy őt megkeresték volna –, akkor nincs tovább.

Hiába menne ugyanis Strasbourgba, ha a törökök nem adják ki azoknak az embereknek a nevét, akik ebben a csúfos incidensben részt vettek, akkor az Emberi Jogi Bíróság sem tehetne többet, mint hogy széttárja a kezét.

"Nem gondolnám, hogy érdemes ebbe belemenni" – összegzett Bán Tamás.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Bán Tamással
2023. szeptember 19., kedd, 16:20
Műsorvezető: Bolgár György