„Klubrádió
Reggeli gyors

Megszólalt Borkai ellenfele, ajánlatot tett a Fidesz-szavazóknak

9/10/2019 13:21

| Szerző: Klubrádió

Lehet, hogy városvezetői tapasztalata még nem éri el Borkai Zsoltét, de ő soha nem hozna olyan mérhetetlen szégyent a városra, mint fideszes ellenfele – reagált több nap után Glázer Tímea, a győri ellenzék polgármester-jelöltje Borkai botrányára. Pollreisz Balázs, a helyi szocialista frakció vezetője szerint bár Borkai és a Fidesz a korábbi szavazásokon nagy fölénnyel nyert a városban, a vasárnapi önkormányzati választásra érezhetően javultak az ellenzék esélyei.

Nem akart elhamarkodottan cselekedni, ezért várt a megszólalásával Győr ellenzéki polgármesterjelöltje, Glázer Tímea a Borkai-ügyben. A politikus ezt szerdai videóüzenetében mondta, öt nappal azután, hogy a város jelenlegi vezetője, Borkai Zsolt botránya kipattant.

Első nyilvános kommentárjában Glázer Tímea hangsúlyozta, önkormányzati képviselőként, az ellenzék közös polgármesterjelöltjeként felelősen akart cselekedni. Tisztán akart látni, biztos akart lenni abban, hogy „Borkai története nem rosszindulatú szóbeszéd vagy lejáratás, hanem a színtiszta igazság”, ami pedig a beismerés után már egyértelmű.

Glázer szerint Borkai polgármesterként elárult minden, amit valaha fontosnak mondott – hűséget, házasságot, családot, jó erkölcsöt, családot, tisztességet tiszta kezűséget –, és hatalmas szégyent hozott a városra.

Az ellenzéki politikus nem kérte, hogy Borkai mondjon le, inkább arról beszélt, milyen előnyökkel járna ezek után a győriek számára, ha őt választanák meg. Üzenetében ezért azokhoz is fordult, akiknek eddig talán nem nyerte el a szimpátiáját. Lehet, hogy városvezetői tapasztalata még nem éri el Borkai Zsoltét, de ő soha nem hozna ilyen mérhetetlen szégyent a városra, ezért különösképp tisztességét és alázatát ajánlotta a győriek figyelmébe.

Abba nem állnak bele

Pollreisz Balázs, Győr közgyűlésének szocialista frakcióvezetője a Klubrádiónak – Gruppen morgennel beköszönve – szerda reggel azt mondta, a Borkai-ügyet múlt pénteken elindító blogon közölt információk közül az ellenzék azokkal foglalkozik, amelyek közügyeket érintenek. A polgármesternek a magánügyeivel a családjának, a közügyeivel pedig a városnak kell elszámolnia – tette hozzá. Azt is megjegyezte azonban, hogy bár a blogon nagyon sok szöveges utalás volt a győri polgármester droghasználatára, korruptságára és egyéb bűncselekményekre, de ezek csak leírások voltak.

A többi tartalom, a szexpartiról folyamatosan megjelenő fotók, videók inkább az erkölcstelenség és gusztustalanság kategóriáiba tartoznak, amelyeket az internet népe bizonyára élvez, de a helyi ellenzék úgy döntött, a botránynak ebbe a részébe, vagyis hogy a magát egyébként családapaként hirdető Borkai kivel, hogyan, mit, tett, nem áll bele – mondta Pollreisz. Bár szerinte Győrnek sajnálatos módon hatalmas „népszerűséget” hoz, hogy az egyik legnagyobb pornóoldalon az egyik legnézetettebb videó főszereplője a város polgármestere. Erre a fajta hírnévre azért nem számítottak a győriek – tette hozzá.

2019. október 09. Reggeli gyors-részlet/Interjú Pollreisz Balázzsal (19.10.09.)
08:51
00:00

Van az a pénz ...

Arról, hogy az ellenzéki összefogásból pár nappal az önkormányzati választások előtt kiugrott a Jobbik négy helyi képviselőjelöltje, Pollreisz Balázs megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint úgy tűnik, Borkai Zsolt a lányok mellé fiúkat is vásárolt magának. Tehát miután a vesztét érző Borkai előző napi bocsánatkérő videójában dadogva, papírból felolvasva bejelentette, nem adja fel harc nélkül a polgármesterségét, megkereste és megtalálta az ellenzék leggyengébb láncszemeit, helyi jobbikos jelölteket. „Van az a pénz.”

Hozzátette, az eddigi győri közgyűlés két jobbikos képviselőjéből az egyiket már régebben kivásárolta a kormánypárt, így ő most már fideszes jelöltként indul. Pollreisz Balázs azonban hangsúlyozta, hogy ez nem a Jobbik műve, hanem a párt győri szervezetéé, amelyet az országos vezetés ezért a lépéséért azonnal felfüggesztett, az összellenzéki együttműködést pedig további támogatásáról biztosította.

Nem készülnek tarolásra, de azért ...

Pollreisz Balázs szerint Borkai Zsolt érzi a vesztét, a helyi ellenzék politikusai azt látják kampányolásuk során, hogy a győriekhez eljutott a botrány híre, ezt mindenhol érzékelni, utcán és nyugdíjas otthonokban is.

Az ellenzék vasárnapi kilátásai kapcsán emlékeztetett rá, Borkai Zsolt 2014-ben 61 százalékos eredménnyel lett Győr polgármestere, az idén májusi európai parlamenti választáson pedig a Fidesz 53 százalékot ért el a városban. Ezért a helyi ellenzék nem úgy ment neki az októberi önkormányzati választásnak, hogy majd nagyot tarol, de most azt érzékelik – közvélemény-kutatásra nincs pénzük –, hogy a múlt pénteken kirobbant Borkai-botrány közepette javulnak az esélyeik.

Reggeli gyors/Interjú Pollreisz Balázzsal
2019. október 09., szerda 08.15
riporter: Para-Kovács Imre