„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: EU-támogatás és újabb korrupciós szálak a Borkai-ügyben

8/10/2019 19:11

| Szerző: Klubrádió/Válaszonline

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszélt a nap folyamán arról, hogy a Borkai Zsolt győri fideszes polgármester botrányában érintett fiatal nők közül ketten európai uniós támogatást kaptak, a videón velük látható másik két férfi pedig Borkai családjával üzletelt gyanús módon.

2019. október 08. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos, EU-támogatás (19.10.08.)
00:58
00:00

Hadházy Ákos a kormánytól vár magyarázatot arra, hogy milyen feltételek mellett pályázott uniós támogatásra az a két nő, aki a jachton készült vidóban szerepel. Három-hárommillió forintot kaptak menyasszonyiruha-tervezésre, illetve rendezvényszervezésre. Az utóbbira támogatást elnyerő nő nyilvános adatbázisokban megtalálható pályázatában a többi között azt írta: leendő vállalkozása közvetlen környezetében található ugyan több rendezvényszervező iroda, de egyik se nyújt komplex szolgáltatásokat. Nem tudjuk, hogy amit a jachton csinált, az már ennek a tevékenységnek volt a része, ha igen, akkor az ott történteket európai uniós forrásból finanszírozták, és ez a kormányt is érintő kérdéseket vet fel. Hadházy közölte: megkeresi az Unió csalás elleni hivatalát, az OLAF-ott is.

2019. október 08. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos Borkaiékról (19.10.08.)
01:20
00:00

Közben Borkai Zsolt 24 éves fia havi egymilliót kap egy nem működő cégtől, már évek óta. Olyan céget irányít, amelynek 2016-ban, '17-ben és '18-ban egy forint bevétele sem volt, vagyis a vállalkozás funkciótlan, ám az ügyvezetőnek járó bért mindig folyósították – írja a Válaszonline.hu, hozzátéve, minden jel arra utal, hogy a tulajdonos csak azért öntött pénzt a társaságba, hogy legyen mit kiutalni Borkai Zsolt fiának. Az érintett vállalkozás neve Akonia Ingatlanforgalmazó Kft., amelynek székhelye megegyezik az ominózus szexvideóban ugyancsak szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvéd hivatalos irodai címével, és amely ingatlan a földhivatali nyilvántartás szerint 100 százalékban Rákosfalv Zoltáné – jegyzi meg a portál.

Kiderült az is, hogy nemcsak Borkai fia kapott havi egy milliós jövedelmet munkavégzés nélkül egy Kft.-től, lánya, Borkai Petra attól a harmadik férfitől (akit a győriek Szabó Ervinként azonosítottak) vásárolt Győrben egy vendéglátóhelyet öt éve, aki a videóban szintén látható a hajón. Hadházy Ákos független képviselő szerint Borkai Zsoltnak nem azért kell lemondania vagy kellene visszalépnie, amit a hajón csinált, hanem azok miatt, akikkel együtt tartózkodott a jachton és vélhetően különböző korrupciós ügyekben működtek együtt.

Címlapi kép: Pixabay.com