„Klubrádió
Esti gyors

A győri ellenzék bizonyítékot vár Borkai-ügyben

7/10/2019 20:55

| Szerző: Klubrádió

Pollreisz Balázs az MSZP, győri elnöke azt mondta: a Borkai Zsolt fideszes polgármesterről eddig látottak csak az erkölcstelenséget bizonyítják, a korrupciót és a kábítószerfogyasztást nem. Azt kérték a szivárogtatótól, hogy az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat is hozza nyilvánosságra.

2019. október 07. Esti gyors-részlet/Interjú Pollreisz Balázzsal (19.10.07.)
05:07
00:00

Pollreisz Balázs győri önkormányzati képviselőt, az MSZP helyi elnökét és frakcióvezetőjét kérdeztük arról, igazak lehetnek-e a korrupciós vádak Borkai Zsoltról, van-e vizsgálat ellene? Azt mondta: nem tud arról, hogy lenne nyomozás Borkai ellen, ők se tettek feljelentést, és bár a blog szerzője sok mindent leírt, nem állt elő bizonyítékkal erről. A győri ellenzék azt kérte, hozza nyilvánosságra azokat a korrupciós és drogos ügyleteket, amelyekről írt. Jelenleg csak a "gusztustalan erkölcstelenséget" bizonyítják a felvételek, de azzal nincs dolga a rendőrségnek – kivéve, ha közpénzből finanszírozta a hajós kirándulást és kábítószert használt a politikus. Pollreisz Balázs azt mondta, önkormányzati képviselőként bízik benne, hogy „nem egy olyan ember vezeti a várost, aki lopott pénzből – elnézést a kifejezésért, de – kurvázik”.

A blogon említett szántóföldek ügyben arról volt szó, hogy ipari területté minősítették őket, majd a város lemondott az elővásárlási jogáról, ráadásul azt híresztelték az önkormányzati lapban, hogy az Audi nem is pont oda jön majd, hogy olcsóbban adják el az emberek a földeket. Ezt akkor is nagyon sokszor szóvá tették, indultak is vizsgálatok, de „természetesen” semmi eredményük nem lett. Folyosói pletykákat lehet hallani és gyanús, jelentősen megdráguló beruházások Győrben is vannak.

Azt nem tudja, hogy mennyi hatása lehet ennek a választásra, de azt látja, hogy a városban olyan emberek is odajönnek hozzájuk, akik eddig elkerülték őket. Volt, aki nem akarta elhinni, hogy igaz lehet, amit az általa szeretett polgármesterről hall. Őt pedig felhívta egy evangélikus lelkész, aki eddig védte Borkai Zsoltot, azzal, hogy „Balázskám, valószínűleg már te is nagyobb keresztény vagy, mint ő”. A győri választók jó része már tudja, hogy noha ezzel kampányol a polgármester, „nem egy klasszikus családapa” – mondta Pollreisz Balázs.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Esti gyors
2019. október 07., hétfő 18:15
Műsorvezetők: Dési János