„Klubrádió
Esti gyors

Tehetetlen düh – Kárpáti Iván jegyzete

8/10/2019 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A sajtó megmaradt része stabilan szállít olyan anyagokat a Borkai-ügyről, amelyek nem csak Nyugat-Európában, de itt a környékünkön is elsöpörnék az aktuális hatalmat. Az ezzel kapcsolatos tehetetlen dühöt nehéz szavakba foglalni. De nem hagyhatjuk a fenébe, dokumentálni kell ennek a rezsimnek a bűnös módszereit. 

2019. október 08. Esti gyors / részlet, Kárpáti Iván jegyzete (19.10.08.)
01:26
00:00

Ma egy kicsit foglalkoznék a mi szakmánkkal, meg annak a teljesítményével. A szakma alatt itt most nyilván azokat értem, akik nem a központi propagandacég alkalmazásában állnak.

Szeretném rögzíteni a jegyzőkönyv számára, hogy a napi szinten viharos ellenszélben működő kollégák pár nap alatt, remekül feltárták a Borkai-ügy fontosabb részleteit, felrajzolható a cégháló, amiről ez a történet valójában szól. Sőt, már 2012-ben is megírták, de ezzel a történettel került a helyére a kirakós utolsó darabja. A többit nemigen kell lerajzolni, az jól látható és már eddig is eltakarta a lényeget, hogy ezzel a bizarr képzavarral éljek.

Tehát a sajtó megmaradt része stabilan szállít olyan anyagokat – kiszivárogtatott képek és videók nélkül is! –, amik nem csak Nyugat-Európában, de itt a környékünkön is elsöpörnék az aktuális hatalmat. Az ezzel kapcsolatos tehetetlen dühömet nem tudom szavakba foglalni.

Azzal próbálom magamat nyugtatni, hogy ez azért nem spórolható meg, azért nem hagyhatjuk a fenébe az egészet, mert mindent dokumentálni kell, amit csak lehet. Bízva abban, hogy eljön a kor, amikor majd érdekes, fontos lesz rekonstruálni ennek a rezsimnek a működési elvét, bűnös módszereit. Reméljük, nem az unokáinkra marad ez a feladat.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2019. október 8-i adásában hangzott el. (Az említett cikkekre csak néhány példa: itt, itt és itt olvashatnak a többi között az ügy hátteréről. Címlapi kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)