„Klubrádió
A lényeg

Évi 1 milliárdot kaszíroztak Győrben?

9/10/2019 07:47

| Szerző: Klubrádió/g7

Évi egymilliárd forint bevétele volt a Borkai Zsolthoz kapcsolható üzleti körnek a hajós parti képeit kiszivárogtató forrás szerint

Szerda hajnalban közzétett blog-bejegyzésében részletesen ír a céghálóról és az abban szereplőkről, súlyos vádakat megfogalmazva. Szerinte egy évben legalább 1 milliárdot szerez magának a hálózat és már vagy 10 éve működik a rendszer. A blogger semmilyen bizonyítékokkal nem támasztja alá bejegyzését. Ugyanakkor kitér arra, hogy a városban csak az a vendéglátó vállalkozás tud gondok nélkül működni, amelyik megfelelő kapcsolatban áll a polgármester köreivel. Korábban arról már szó volt, hogy a város főterén csak egyetlen étterem kapott terasznyitási lehetőséget az utcán. Az is kiderült, hogy a közös nyaralásra utazó Rákosfalvy Zoltán vállalkozó nagyon jó üzleteket köt a városban Borkaiék regnálása óta, valamint a legutóbbi nyaralás előtt 250 millió forintot vettek ki a helyi földügyletekből nagyot szakító cégből.

Ami tény, hogy egy luxemburgi tulajdonban álló Immobilien Trade Center Kft. nevű cég elérhető beszámolói szerint éveken keresztül gyűjtögette az "eladásra vásárolt" telkeket, amelyek nagy részétől 2014-ben szabadult meg. Épp abban az évben, amikor a Győri Ipari Park bővítési területén a telekértékesítés zajlott, és néhány hónappal azelőtt, hogy az Audi logisztikai központjának építésébe belekezdtek volna – írja a g7 portál

2014 végén majdnem 5,6 milliárd forint volt a társaság bankszámláin és pénztárában. Ebből pedig azóta fokozatosan vette fel osztalék formájában a százmilliókat a tulajdonos: négy év alatt több mint 1,3 milliárd forintot. Mindezt úgy, hogy a vállalatnak azóta érdemi tevékenysége nem nagyon volt, a négy év alatt összesen nem csinált 50 milliós bevételt. Azaz a hasznot tényleg nem egy összegben vették ki, hanem évente mindig valamikor tavasszal, ahogy erre szintén több utalás volt a blogbejegyzésekben - éppen a szivárogtató által említett horvátországi kiruccanás előtt például 250 millió forintot.

Borkai Zsolt a botrány kirobbanása után napokkal ismerte el, hogy a kiszivárgott felvételeken ő szerepel, azonban jelezte, jogi lépéseket tesz. A polgármester azóta elérhetetlen és sehol nem jelenik meg.