„Klubrádió
Esti gyors

A kampány virágai - Szénási Sándor jegyzete

2/10/2019 18:02

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Scarlett Johanssont viszont szívből jövő régi vágy vezérelhette, amikor Tarlós Istvánnal találkozván megemlítette róla, hogy 30 éve városvezető, 16 évig egy kerületet, 9 évig Budapestet irányította, isten áldja, hogy újabb öt évért indul. A sztár még Tarlós iskolai versenyeken aratott győzelmeiről, a 3-as metró felújításáról és a Lánchíd-tenderről is szólni akart, de az ellenzék ekkor elhurcolta, hiába sivalkodott.

2019. október 02. Esti gyors-részlet (2019.10.02. Szénási Sándor jegyzete)
02:37
00:00
Nincs mese, már csak a Teremtő hiányzik a Fidesz kampányából, a pártoló hangnemben megszólaló Végtelen Tökély, amely a maga hasonlatosságára ismer a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. A földön járó csillagok mindenesetre már rávetették a maguk tiszta fényét a fideszes jelöltekre, bár talán nem mindig önként. Scarlett Johanssont viszont szívből jövő régi vágy vezérelhette, amikor Tarlós Istvánnal találkozván megemlítette róla, hogy 30 éve városvezető, 16 évig egy kerületet, 9 évig Budapestet irányította, isten áldja, hogy újabb öt évért indul. A sztár még Tarlós iskolai versenyeken aratott győzelmeiről,  a 3-as metró felújításáról és a Lánchíd-tenderről is szólni akart, de az ellenzék ekkor elhurcolta, hiába sivalkodott.

Győrben kicsit másképp alakult a helyzet. Az egyik fideszes önkormányzati képviselőjelölt rendezvényének meghívóján megjelent a Pepsi, és a Tuborg logója, amit a két cég utólag sérelmezett, illetve a Tuborg nem, csak annyiban, hogy fogalma sem volt a rendezvény politikai kötődéséről. Igaza lehet, Borkai Zsolt polgármester-jelölt is azt mondta, a bulinak nincs köze a választáshoz, a buli csak úgy van, mint  az egynyári seprence, vagy a csattanó maszlag a réten, ártatlanul és magától értetődően.

Legutóbb pedig a Sport szelet logója tűnt fel a pécsi Fidelitas szórólapjain, illetve az ellenzék mesterkedéseit leleplező plakátjain, szolidan a felső sarkokat keresztező feliraton, amit a gyártó Mondelez Hungária jogsértő, illegális használatnak minősített, utólag dettó hiába. Az esetet megíró 444.hu szerint a történet mögött az áll, hogy a pécsi MSZP idősebb tagjai régebben „csokitolvajoknak” nevezték a nyomuló, keményen érdekérvényesítő fiatal arcokat. Hogy a szocik belnyelve és az édesipari áru közötti kapcsolatot mennyire érti a helyi lakosság, nem tudni, de az az üzenet világos: ami jó a Sport szeletnek, tehát a NER uralma, az jó Magyarországnak is.

Nincsnek illúzióim, de azért elképzelem, amint a tébláboló választó attól szavaz majd a Fideszre, mert a Pepsi is NER-t iszik, illetve feltételezi, hogy Scarlett Johansson még ma is tudja, hogy ki az a Tarlós, vagy hogy reméli: a Sport szelet Pécsett szeretne gyárat venni magának. És nem Pozsonyban, ahol most készítik.

Ha ez beválik, nincs mit mondanom.

A Teremtő szavazatára már nem lesz szükség.

Szénási Sándor jegyzete a 2019. október 2-i Esti gyorsban hangzott el.