„Klubrádió
Reggeli gyors

Megáll az esze Farkasházynak volt kollégái hazugságaitól

27/09/2019 16:56

| Szerző: Klubrádió

Színtiszta politikai kabaréműsort csinált jubileumára a Hócipő. Az előadás kapcsán, amit a Klubrádió is sugároz, Farkasházy Tivadar, a magazin főszerkesztője elmondta, manapság már nem sok szereplő mer fellépni egy ilyen produkcióban. Sok régi kedves kollégája úgy megváltozott, hogy csak döbbenten nézi mai működésüket. Beszélt Fábryról és a Bagi-Nacsa párosról is.

2019. szeptember 27. Reggeli gyors-részlet/Interjú Farkasházy Tivadarral (19.09.27.)
05:43
00:00

Harmincéves a Hócipő, amit a héten kabaréműsorral ünnepelt a magazin. A több száz fős, telt házas újlipótvárosi előadást a Klubrádió közönsége is meghallgathatja szeptember 28-án, szombaton 14 órától, vagy az ismétléskor, a következő hétfőn 21 órától. Ez Farkasházy Tivadar, a Hőcipő főszerkesztője szerint azért is különösen jó, mert manapság máshol nem lehet olyan rádiókabarét csinálni, amely az ország vezetőiről szól, Rogán Antalról, Mészáros Lőrincről, Kósa Lajosról, Tarlós Istvánról vagy éppen Orbán Viktorról.

Farkasházy azt is megjegyezte, jelenleg Magyarországon kizárólag Fábry Sándor csinálhat politikai tartalmú kabarét a médiában. Nem csak a köztévén, hanem a Kossuth rádióban is, ahol a kiherélt rádiókabaréban, cipőjük mellett járó humoristákat foglalkoztatnak, és nagyon megszűrik, mi hangozhat el, nehogy a hatalomnak nem tetsző mondatok kerüljenek adásba.

Farkasházy azonban arról is beszélt, hogy azokra az évtizedekre, amikor Fábryval még együtt dolgoztak, nagy örömmel emlékszik vissza. Fábry hosszú éveken keresztül vitte a Hócipő designrovatát, és nagyon sokat segített a szárszói napok szervezésében is.

A ma már szintén a köztévén látható Bagi-Nacsa párossal is voltak közös dolgaik, Farkasházy szerint ő fedezte fel őket annak idején, de lassan a szakma Rosencrantz és Guildenstern duójává váltnak. (Hamlet udvaroncai, a Shakespeare-darab negatív figurái, akik úgy tudtak a dán királyfi után kémkedni, hogy a barátjának tettették magukat.) Borzasztó, hogy emberek mivé változnak, döbbenten nézi mostani produkcióikat. Olyanokat hazudnak, hogy megáll az ember esze – mondta Farkasházy.

A Klubrádión meghallgatható Hócipő-előadás tehát színtisztán politika lesz, arról beszélnek benne, ami mindenkit érdekel most, az önkormányzati választások előtt. Szerepel benne Farkasházyn kívül Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Nádas György, Selmeczi Tibor, Varga Ferenc József és Para-Kovács Imre. (A műsor további részében, aminek az egyórás sugárzási időben most nem hallható, Kern András, Hajós András és Kéri László is részt vett.)

Más szereplők már nem állnak kötélnek, ha egy ilyen kabaréról van szó, mert félnek, talán még saját maguktól is – tette hozzá.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Farkasházy Tivadarral
2019. szeptember 27., péntek 08.45
riporter: Pálinkás Szüts Róbert