„Klubrádió

Csak inkognitóban nyilatkoznak Orbánék kifigurázói

7/03/2019 16:52

| Szerző: Klubrádió

A politikai élet netes karikírozásában utazó Illiberal Memes nevű oldal készítői szólaltak meg az Y-ban. Szigorúan csak fedésben. 

2019. március 07. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. március 7., csütörtök 15:00)
44:36
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Nem halt ki a minőségi politikai humor Magyarországon, és nem csak Bödőcs Tibor tartja életben. A közösségi médiában sokan próbálkoznak a közéleti események kifigurázásával, és a legjobbak több tízezer követőt tudhatnak magukénak.

Ilyen oldal az Illiberal Memes is a Facebookon és az Instagramon. Az oldal ötletgazdái és készítői ugyan nem fedik fel kilétüket, de szívesen fogadták a Klubrádió megkeresését és beszélgettek az Y című műsorban.

Többek közt elmondták, azért gúnyolják előszeretettel a kormányzati propagandát, illetve az annak dolgozó bloggereket, például a 888-nak dolgozókat, mert egyáltalán nem tudnak azonosulni a rezsim által emberekre öntött tartalmakkal, sőt, azokat károsnak tartják. Mémjeikkel tehát nem csak a szórakoztatás, hanem az elgondolkodtatás is céljuk, illetve azokat, akik közönyösek a napi életünket is befolyásoló politika iránt, szeretnék kirángatni érdektelenségükből.

 

A hobbiként vitt oldaluk tartalmainak előállításában ma már nagyon sokat segítenek a külső támogatóik, követőik, akik szintén nagy számban gyártják a mémeket. A pártokhoz való viszonyukról azt mondták, ma nem látnak olyan politikai erőt, aki mögé beállnának, de nem zárják ki, hogy ez egyszer megtörténjen, bár ehhez szerintük kisebbfajta csodának kellene megesnie a magyar közéletben. 

A műsorban sok más mellett arról is szó volt, hogyan indult az oldal, éreznek-e felelősséget, miután már több mint 40 ezren követik őket, és az is téma volt, vajon megnehezíti vagy éppen megkönnyíti-e a mémek gyártását, hogy a magyar politikai élet önmagában is elég abszurd?

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

 
Illiberal Memes 
Forrás: Facebook.com
 
Y
2019. március 7., csütörtök 15.00h
műsorvezető: Galavits Patrik
szerkesztő: Árva Brigitta