„Klubrádió
Belső közlés

Háborúról humorral

5/06/2019 13:05

| Szerző: Klubrádió

„Nem biztos, hogy a pokol a halál után következik.” A délszláv háború idején még tizenéves volt, de tud róla írni.

2019. június 03. Belső közlés (2019. június 3., hétfő 20:00)
53:19
00:00
Műsorvezetők: Pályi Márk, Marton Éva, Szegő János

Ahhoz, hogy a helyzet abszurditását ki lehessen fejezni, a háborús emlékekről humorral érdemes írni. Így gondolja Terék Anna költő, aki Topolyán született és a délszláv háború idején volt tizenéves. Meghatározónak tartja azt az időszakot, ami rá is üti a pecsétet az emberre.

Volt egy generáció, amelyik talán még nem volt képes feldolgozni a háború borzalmait, de aztán Terék Anna észrevette, hogy még a szarajevói emberek is humorral írnak, beszélnek a szörnyűségekről. Pedig ott tényleg sok minden átéltek az emberek.

Belső közlés című műsorunkban a Halott nők című kötetéről beszélt, elmondta, hogy nem kedveli ha nem a szöveggel foglalkozik az olvasó, hanem az érdekli, hogy ez egy nő, vagy öt nő, köztük van-e a költőnő, s mi igaz belőle és mi nem.

Tekék Anna egyébként iskolai pszichológus, de azt, amit a munkája során hall, sosem írja meg. Fordítással is foglalkozik, közben persze ír és publikál. Versei érzelmesek, csakúgy, mint azok a zenék, köztük otthoniak, amelyeket a „vajdasági lány” hozott magával a műsorba.

A műsort a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.

Belső közlés
2019.06.03.20:00
Műsorvezető: Marton Éva